Bericht van het land en pakketsamenstelling week 16

 

 

 

Beste abonnee,

 

Een nieuwe week, een nieuw pakket. Er werd de afgelopen dagen veel werk verzet. Deze tijd staat vooral in het teken van de grond bewerken, planten, poten en zaaien. Dat zijn de momenten waar we zo naar uit hebben gekeken. Vooral onze Sabine, die nog nooit eerder met de zaaimachine werkte, keek uit naar deze middag. Met leergierige pretogen zaaide ze de pastinaak. Het resultaat zal nog even op zich laten wachten, want pastinaak staat lang op het land.

Ook Julia straalde met ongeveer dezelfde pretogen tijdens een ´stagedag´ bij Tuinderij Eyckenstein (onderaan de link naar de website). Dit initiatief is opgezet om ondernemers van biologische en biodynamische tuinderijen op elkaars bedrijf te laten werken en zo veel van elkaar te leren. In deze sector kent men geen concurrentie, maar wil men zo veel mogelijk samenwerken en kennis delen. Prachtig! Dit om zo de biologische sector te laten groéien. Ik deel deze groei-wens in ieder geval! We leerden er beiden veel over het opkweken van plantgoed. Dit is iets wat we meer op de tuinderij vorm willen geven. Het komt super nauw. Er is licht – en donker kiemend zaad en bv. zaad wat éxtra warmte nodig heeft. Én…ja het is meditatief priegelwerk!

 

Al een poosje zie ik steeds maar weer hartjes ontstaan op de tuinderij. Werkelijk óveral, in álles! Het is bijna om gek van te worden. Een blad valt van de boom. Hartje. Een steen, in de vorm van een hart. Ik prik me aan een sleedoorn, een druppeltje bloed in de vorm van een hart. Er valt schaduw van een tak op de grond, een kiemblaadje en ga zo maar door. Het is mijn waarheid blijkbaar, want ik neem het waar. Maar het lijkt alsof het land het toont. Alsof het land de liefde niet langer wilt verstoppen. En waarom zou ze ook. Ze is er reeds aanwezig en ze wil zich openstellen voor de rest. Ze wil het delen met mij, met jullie, met iedereen. Dus ik zou zeggen de lieve liefde, blijf me alsjeblieft ál je vreemde verschijningen zien, zodat het land kan blijven geven aan de plant, aan de zaden, de wortels, de vruchten, de miertjes en de piertjes, en zelfs aan de slakken en konijnen. Toon jezelf, wij zullen verwonderd kijken.

 

De witlof komt (zoals wel vaker) van Zonnenberg uit het dorpje Zeeland. Benieuwd hoe deze groente groeit? Het is een unieke teelt.

De paksoi en de sla komt van onze, inmiddels wel bekende, collega tuinderij De Es. Zij zijn erg goed in de vroege bladgroente teelt door hun grootse glazen kas.

 

http://www.zonnenbergwitlof.nl/

https://landgoedgroenten.nl/

 

Een fijne week gewenst. Tot ziens op de tuinderij of bij een van onze leuke afhaaladressen!

 

Dave & Team Guit

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: witlof, bataat, bietjes, bloemkool, paksoi,
2 persoonspakket: witlof, bataat, bietjes, broccoli, sla, raapsteel
Gezinspakket: witlof, bataat, bietjes, bloemkool, paksoi, raapsteel
Uitbreiding label: komkommer, rode peper, sjalotten
Fruit: appel, peer, sinaasappel, kiwi

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading