bericht van het land en pakketsamenstelling week 16

Beste abonnee,

De kas staat helemaal bom vol malse groenten, volgende week kunnen we de eerste eigen sla snijden, ook andijvie en paksoi zullen snel volgen. Deze week kopen we sla en de spinazie bij onze collega de Es uit Haaren, die hebben een mooie grote glazen kas. Ook in de zomer zullen zij het een en ander voor ons telen. De prei is van onszelf, de raapsteeltjes van de groothandel.

De temperaturen zijn zomers geweest maar we moeten nog even koken met wintergroenten als we ons willen beperken tot seizoensgroente. Daarom is de samenstelling van het pakket nog winters. Maar toch kun je daar heerlijke gerechten mee maken, dus ze zijn een geduchte concurrent van broccoli of venkel uit Spanje. Dus niet in de ruilkist leggen want je mist iets! Hier kort een paar kooktips. En echt lekkerder dan je denkt, ook geschikt voor kinderen.

Rode bietensalade
Schil en rasp de rauwe bietjes fijn. Vermeng de bietjes met citroensap, olie, mosterd en gemalen komijn. Heerlijk fris en zoet!

Knolselderijplakken uit de oven: schrob de knol schoon en snijd hem in halve cm. dikke plakken.  Schil de plakken en leg ze op een ingevette bakplaat. Smeer ze in met olie en strooi er zout en evt kaas of zonnebloempitten op. Oven op 180 graden. tot ze gaar zijn. Ze krimpen dus je kunt ze wat laten overlappen. Verassend lekker! Gebruik de hele knol want hij gaat zeker op. Verder is knolselderij in iedere soep heerlijk. Of maak er een gebonden soep van.

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: sla, knolselderij, raapsteeltjes , rode bieten, prei
2 Persoons: sla, knolselderij, raapsteeltjes, rode bieten, prei, winterwortels,
Gezinspakket : sla, knolselderij, raapsteeltjes , rode bieten, prei, spinazie
Uitbreiding label: kiemen gemengd, paprika,
Fruit: appels, grapefruit, sinaasappels, bananen

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading