bericht van het land en pakketsamenstelling week 17

Foto: De zomerbietjes komen op. Mooie sierlijke blaadjes met een rode kern. Kiemblaadjes zijn altijd heel typerend en anders van vorm dat het uiteindelijke blad. Je ziet allerlei resten van de groenbemester op de bodem, en een paar kiempjes van knopkruid.

We hebben dus bietjes gezaaid maar ook wortels en snijbiet. Verder is er al heel veel geplant. Het weer is erg droog maar toch is de ondergrond nog goed vochtig. Het plantgoed gieten we aan zodat het kan wortelen. Maar de beregening heeft ook al gelopen, op de aardappelen, de ruggen drogen altijd snel uit. En op het oudere plantgoed.

Deze week heerlijke eikebladsla, paksoi en spinazie uit onze kas, verder de laatste prei uit de koelcel, nu nog van hele mooie kwaliteit. De vruchtgewassen komen van Oirschot Organics. Alles van Nederlandse bodem.

Het fruit uit Europa is schaars. Er zijn nu ook geen mandarijnen meer. Er is dus minder afwisseling. We kopen liever geen aardbeien ed uit Spanje omdat die geteeld worden met schaars water uit die regio. En ze zijn ook nog niet echt lekker.

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: sla, spinazie, witlof, paksoi, prei
2 Persoons: sla, tomaten, witlof, aubergine, prei, paprika
Gezinspakket : sla, wortels, witlof, paksoi, prei, paprika
Uitbreiding label: kastanjechampignons, komkommer
Fruit: appels, peren, sinaasappels

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading