Bericht van het land en pakketsamenstelling week 18

Lieve abonnee,

Ook wij zijn in deze vakantietijd enigszins de kluts wat kwijt. Dusdanig dat we zowaar vergeten de nieuwsbrief tijdig toe te sturen. Maar op de valreep alsnog een korte update.

Deze tijd is voor de tuinder en de tuinliefhebber een drukke, maar prachtige tijd. Zaaien, planten, oogsten, voorbereiden en genieten. Alles loopt heerlijk en gestructureerd door elkaar. Nou ja, bijna altijd dan. Het werk loont, want deze week zijn er veel groenten van eigen land. Voor het eerst andijvie. Hij is prachtig! De raapstelen en rucola zijn wat kleintjes gebleven. Normaliter laat je een gewas dan staan om lekker door te groeien, zeker wanneer er een wat warme en vochtige periode aan zit te komen. Toch hebben ze beiden wat stress ervaren van de koude van afgelopen weken. Ik ook trouwens. Dus, hebben we ze (stressvrij) zalig geoogst in het warme ochtendzonnetje.

Met de zintuigen wagenwijd open snuiven we sterke geuren momenteel op van de meimaand. De vogelkers, de witte regen en de meidoorn bloeien werkelijk ongekend. Een geurpallet (dit woord dekt de lading nauwelijks) die ons springlevend maakt en ons voortbeweegt het seizoen in.

Op de foto een voortbewegende Julia. Ze zaait wat af/in. De oplettende nieuwsbrief-lezer ziet meteen dat dit een foto is van een aantal weekjes terug. Een kiekje waar ik gelukkig van word, vandaar alsnog.

Het staat uiteraard reeds bij iedereen in de agenda. Toch nog een kleine herinnering: 11 mei a.s. 30 JAAR De GUIT!

Dat was het toch voor nu. Jammer, ik weet het. We gaan weer naar buiten, daar is het te beleven!
Fijne week!

Dave&Team Guit

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: andijvie, bietjes, prei, raapsteel, sla
2 persoonspakket: andijvie, bietjes, prei, raapsteel, sla, koolrabi
Gezinspakket: andijvie, bietjes, prei, raapsteel, sla, koolrabi
Uitbreiding label: aubergine, rucola
Fruit: BelleBio/Topaz, blauwe bessen, mandarijnen, bananen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading