Bericht van het land en pakketsamenstelling week 2

Beste abonnee

Bedankt voor de vele lieve, dankbare en enthousiaste kerst en nieuwsjaarswensen, misschien hebben we niet iedereen beantwoord. Bij deze.

We hebben een paar heerlijke rustige weken gehad. Het is altijd bijzonder om geen groentepakketten te leveren. Dat is maar 2 weken per jaar. Een week is dan ineens zo leeg. En dat vult zich dan met hele andere dingen, hobby’s, wandelen en familie en vrienden ontmoeten. Vandaag weer de eerste dag aan het werk, heerlijk om weer die fysieke inspanning te leveren en de producten door je handen te laten gaan zoals de stoere pastinaken, wat een noestige wortels! Vuile handen te krijgen en in de regen te oogsten, zo hoort het. Liever een regenpak dan een 3 delig pak!

De prei is weer aangetast met de preimineervlieg. Ondanks een middeltje bestaande uit knoflook wat we heel regelmatig hebben gespoten van de zomer. Ze hebben zich in de winterprei niet laten afschrikken. De herfstprei was gelukkig veel beter, die is nu op, Met enige frustratie geoogst. Hier en daar zul je nog een streepje bruin vinden, verkleuring door de vraat. De pompoenen was ook een tegenvaller. Veel zijn de afgelopen weken beschimmeld. De laatsten zitten deze week in het pakket. aangevuld met pompoenen van onze collega van De Terp die een speciale opslagruimte heeft voor pompoenen.

Niet getreurd, we hebben de plannen voor volgend seizoen vandaag afgemaakt en de plantgoedbestelling kan verzonden worden. We zien in onze verbeelding de gewassen stralend en gezond op het land staan. Een boer leeft van de hoop zei ooit een collega tegen mij. Mislukken van gewassen hoort er bij, maar het doet toch altijd even pijn.

Groeten Pieter Julia en het team

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: witlof, pastinaak, pompoen, boerenkool, wortels, courgette
2 persoonspakket: witlof, pastinaak, pompoen, prei, romanesco, courgette
Gezinspakket: witlof, pastinaak, pompoen, veldsla, wortels, courgette
Uitbreiding label: champignons, uien
Fruit: appels, peren, mandarijnen, bananen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading