Bericht van het land en pakketsamenstelling week 2

“De boerenkooloogsters”

Wat een meevaller dat we die konden oogsten, De afgelopen twee weken stonden ze in het water. Ik heb mijn best gedaan er niet aan te denken hoe we die zouden moeten oogsten…maar net op tijd een vorstje en hup we konden zo het land op zonder weg te zakken. We lopend dan. Maar dat kon 2 dagen geleden nog niet! En met de kerst stond het grootste deel van de tuin nog blank, dat hebben we nooit eerder meegemaakt! (in 30 jaar) Dat was een gek gezicht!

Door de vorst is de boerenkool wat vocht kwijt, dat is zn tactiek om geen vorstschade te krijgen.  Nu is hij nog bevroren maar woensdag ontdooit hij in de tas en misschien zal hij wat slap zijn.  Dat is helaas onvermijdelijk als je hem bevroren oogst.  Maar wel echt boerenkoolweer!

Ja dus weer boerenkool. De laatste van dit seizoen. Verder hebben we vandaag de prei en de palmkool afgedekt want de palmkool kan niet zoveel vorst verdragen. De herfstprei hebben we nog niet veel van geoogst omdat hij veel te klein is gebleven. Helaas. We hopen dat hij in februari maart op maat komt en oogstbaar is. En herfstprei kan dus ook niet zoveel vorst hebben.

We wensen je een gezond en liefdevol 2023

 

Julia en het team

 

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: bataat, venkel, pompoen, boerenkool, witte kool
2 persoonspakket: bataat, venkel, butternut, boerenkool, peen, kool wit
Gezinspakket: bataat, venkel, pompoen, boerenkool, veldsla, kool wit
Uitbreiding label: punt paprika, kastanje champignons
Fruit: Topaz/Natyra, Conference, sinaasappelen, bananen

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading