bericht van het land en pakketsamenstelling week 20

 

Beste abonnee, op de foto zie je een bed met groenbemester; een grote verscheidenheid aan planten die de bodem bedekken en bloemen bezocht wordt door insecten. Boekweit, vlas, zonnebloem, klaver enz. Rechts daarvan zie je dat het wordt afgemaaid, zonde zou je zeggen, de verse planten worden besproeit  met micro-organismen en ingewerkt in de bodem. De suikers van de planten zijn voeding voor het micro-organisme en die vermenigvuldigen zich enorm in de bodem, dit kun je ok ruiken. de bodem gaat van zoet naar zuur en als hij naar bosgrond ruikt is hij klaar om ingeplant te worden. Dan planten we er kolen. De micro-organismen maken de voeding in de bodem goed opneembaar. De planten wortelen snel en groeien goed weg. Door het goede wortelstelsel zijn ze beter bestand tegen extreme weersomstandigheden. En je hebt dus heel veel diversiteit en bloemen. Het is een gonzend feest in de tuin. Je ziet de elfjes er bijna spelen. Ja het is echt een groot verschil. Ik wandel graag door de tuin, het is er heerlijk toeven en er is van alles te zien. Dat was eerst ook wel maar het is veel sterker geworden, een feestje dus!

Dat willen we graag met jullie delen!

We geven een rondleiding op 1 augustus. Om 10.00 uur drinken we koffie met iets lekkers op het erf, daarna gaan we de tuin is. Het duurt ongeveer 1,5 uur.

We verheugen ons op jullie komst, laat even weten via de mail dat je komt zodat we weten hoeveel koffie en thee we moeten zetten.

 

groeten Pieter en Julia

 

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: sla of kruiden, snijbiet, bospeen, sperziebonen, tomaten
2 Persoons: sla, courgette, ui of kruiden, sperziebonen, tomaten, bloemkool,
Gezinspakket : bosui, bonenkruid, bospeen, sperziebonen, tomaten, bloemkool,
Uitbreiding label: komkommer, champignons,
Fruit: appels, perziken, bananen, sinaasappels,

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading