Bericht van het land en pakketsamenstelling week 20

Lieve abonnee,

 

Vooraf graag even de aandacht voor het volgende:

De afhaalpunten hebben hun eigen afhaalmomenten; ze stellen hun privéomgeving ter beschikking. Mocht het pakket niet opgehaald kunnen worden op het aangegeven moment, neem dan contact met hen op en stem met elkaar af. 

 

Waar het zaadje in contact komt met de aarde, zon en regen volgt de ontkieming meestal tijdig. Deze natuurwet blijkt toch echt te kloppen. Het gras op de kopakkers staat inmiddels bijna overal tot de knieën. De overvloed aan lang maaigras gebruiken we om de courgetteplanten te voorzien van een mulchlaag. Afgelopen jaar was er wezenlijk verschil te zien tussen de courgettes mét en zonder laag. Eén keer raden welke groener waren.

 

Niet alleen het gras groeit, maar alles groeit explosief! De gewassen genieten met volle teugen van de overvloedige regen. Dat betekent automatisch ook ´onkruid´. En met een nog drassige ondergrond, betekent dat we alles met de hand mogen doen. Er gaat gelukkig niets boven handarbeid. Zeker niet wanneer je een schoffel als een verlengstuk van je arm kunt zien of de reif waarmee je de aarde mag strelen. Echter gaat er niets boven met de handen in de aarde wroeten. Degene die bedenkt dat telen zonder aarde de toekomst is, heeft zich volgens mij nooit werkelijk geïnteresseerd wat er zich allemaal afspeelt in onze prachtbodem. -Hij of zij is uiteraard van harte welkom op de Tuinderij-. Er gebeurt namelijk zo ontzettend veel. En dat zie je pas écht wanneer je geknield voor het gewas gaat zitten en begint te wieden. Dan niet lukraak plukken, maar eerst even bij jezelf komen, jezelf openstellen voor iets nieuws (zelfs in deze herhalende klus) en respectvol contact maken met aarde. Dan pas start het wied-werk. Met je snuffertsnoet dicht op de grond zie je ineens het allerkleinste en ben je verbonden met dat allerkleinste minuscule wat groots, bijna sattvisch, aanvoelt. Er ontstaat zowaar harmonie, blijdschap en een (eenpuntige) concentratie. Voordat we er weet van hebben, zijn we honderd meter verder.

 

Deze week asperges! Ze komen van biologisch landbouwbedrijf ´t Aailand.

 

Noot:

Een ode aan Joke Bloksma, oud-docent van het Warmonderhof die Werken Met Aandacht onder de aandacht heeft gebracht. Het is vast en zeker in vele vakgebieden inzetbaar.

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: asperge, ui, waspeen, sla, venkel, andijvie
2 persoonspakket: asperges ,ui of champignons, waspeen, sla, venkel,  raapsteel of paksoi
Gezinspakket: asperge, ui , waspeen, sla, venkel, courgette
Uitbreiding label: kastanje champignons, radijs/bosui
Fruit: appel, peer, sinaasappel, kiwi

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading