bericht van het land en pakketsamenstelling week 20

Beste abonnee

We waren zo blij met de regen, nu smachten we al weer naar meer.  Het is extreem droog in de tuin. verschillende gewassen zijn aan het verdrogen. Het is niet bij te houden met beregenen. De harde wind erbij maakt het nog erger. We hebben dit in 25 jaar niet eerder meegemaakt.

We kunnen niet zaaien, het zaad kiemt immers niet.  We willen nog de laatste worteltjes en bietjes zaaien.

We zien aan de boomstroken dat daar het vocht wel wordt vastgehouden, dat is zeer verheugend om te zien. De struiken staan er heel goed bij en de meeste kruiden en bloemen ontwikkelen zich goed. We onderzoeken hoe we dit principe ook in de groentebedden kunnen toepassen. Groenten groeien niet goed tussen houtsnippers. Gemaaid gras zou heel geschikt zijn. We weten alleen niet hoe we daar aan moeten komen en dat is niet het enige struikelblok. We staan niet alleen met deze problemen. Het is fijn om mensen te spreken die er ervaring mee hebben en samen oplossingen te zoeken. Er is altijd weer een nieuwe weg!

Deze week ondanks de droogte de eerste sperziebonen in het pakket. De opbrengst is matig, dus ze zitten nog niet in alle pakketten, maar er komt meer! De tomaten en paprika komen uit de kassen van Oirschot Organics, De rest van de groenten komen van ons land.

Frank, onze stagiair van Warmonderhof, wat zijn we blij met hem!

 

pakketsamenstelling van deze week:

1 Persoons: venkel, tomaten, sla, snijbiet, tuinbonen, bosui,
2 Persoons: courgette, tomaten, sla, waspeen, tuinbonen, sperziebonen,
Gezinspakket : venkel, tomaten, sla, waspeen, tuinbonen, bosui,
Uitbreiding label: paprika, avokado, komkommer,
Fruit: belle bioappel, peren, bananen, bessen,

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading