bericht van het land en pakketsamenstelling week 21

 

Beste abonnee, je ziet op de foto van een boomstrook de Gele Morgenster, een mooie bloem die alleen s’ morgens haar bloemen opent, zoals Frauke mij vertelde. Je ziet tussen de struiken door een paar kroppen sla staan en iets verder de tuinbonen. een doorkijkje, want dan kijk je weer tegen de volgende boomstrook aan. Daarachter staan de drie Lindes, in het hart van de tuin. Veel struiken en bomen dus in de tuin. We hebben veel vogels en insecten. Leerlingen van de HAS Den Bosch tellen jaarlijks het aantal insecten en soorten. Nu zijn ze weer aan het tellen. We zijn heel benieuwd hoe zich dat ontwikkelt.

Wat een regen hebben we gehad! In minder dan een half uur viel er donderdag 21mm. Natuurlijk een beetje te veel in een keer maar wat een opluchting dat het weer nat is! We hebben lekker geschoffeld daarna om de grond weer open te maken. want door de slagregen slaat hij dicht en kan er geen lucht meer in. En dat is wel heel belangrijk. We kunnen nog wel meer regen gebruiken want er zijn nog steeds plekken droog, bijvoorbeeld onder graspollen. En het gras en de bomen kunnen ook nog wel wat gebruiken! Dus fijn dat er vanmiddag weer wat viel.

Zelf heb ik niet veel kunnen doen want ik ben nog steeds herstellende van ischias. Maar een beetje wieden en schoffelen is toch noodzakelijk om ├╝berhaupt te kunnen genezen! Wat moet een mens zonder! Dus ik ben al blij dat ik de tuin weer in kan. Dat heb ik 3 weken niet gekund.

Deze week de eerste venkel van ons land, de kas, daar zijn we best trots op. want hij is echt prachtig. Wel een beetje slakkenvraat, die sabbelen (schrapen eigenlijk) kuiltjes in de groente.

Verder volop sla, raapsteel, koolrabi en bosui.

Gelukkig kunnen onze collega ’s broccoli telen! Onze wortels op het land zijn nog piepklein, deze zijn nog van vorig jaar, van de groothandel.

 

Groeten Pieter, Julia en het team

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: broccoli, raapsteel, sla, andijvie, courgette
2 persoonspakket: broccoli, koolrabi, sla, andijvie, courgette, venkel
Gezinspakket: broccoli, wortels, sla, andijvie, courgette, venkel
Uitbreiding label: bosui, koolrabi/tomaten
Fruit: elstar belle bio, bananen, aardbeien

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading