Bericht van het land en pakketsamenstelling week 22

Lieve abonnee,

Daar waar we heel even stilstonden bij het neerdalen van de Heilige Geest, is de week werkelijk voorbij gevlogen. Deze tijd is ontzettend mooi en best een beetje druk. Gelukkig ontvangen we spontaan hulp van nieuwe/oude Guit-vrienden. Ra ra wie is deze beste man op de foto…?

FOTO rechts

Normaliter is Julia degene die bedenkt en Pieter voert vervolgens uit. Maar deze theorie blijkt niet altijd juist te zijn, want de verbeterde versie van de beregening-wagen (ook wel brandweerwagen genoemd) is echt een ontwerp van Pieter. Een kunstenaar is het!

Hij is perfect op tijd gereed, want -geloof het of niet- na zo´n nat voorjaar, is er zowaar al beregend. En daar was de knolvenkel dolblij mee, doordat de felle zon en harde wind de grond razendsnel weet uit te drogen.

FOTO onder

Met zulk zonnig weer draag ik vaak een zonnebril, anderen hebben een brilletje nodig om deze nieuwsbrief goed te kunnen lezen. Toch stelde ik mezelf laatst de vraag: door welke figuurlijke bril kijk ik eigenlijk meestal? En kan ik deze bril ook af en toe afzetten? Het is een bril boordevol overtuigingen, aannames, vergelijkingen en vooroordelen. Waarom zet ik hem op en wat is het dat ik hem zie als mijn waarheid? Deze bril bepaalt hoe ik naar de wereld kijk. Ik ben de ontwerper, fabrikant en drager van deze bril én heb hem dagelijks (on)bewust opgezet. Máár! Als ik hem zélf heb opgezet, dan kan ik hem ook zélf weer afzetten. Ik ben in charge, ik bepaal. ¨Zet de bril af net zoals hij is opgezet¨.

 

Er is wederom gesproken, mooie week en tot de volgende.

 

Dave & alle andere Tuin-Apostelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De groene asperges hoef  je niet te schillen!

Wil je lege tassen inleveren als je die nog in huis hebt, we komen te kort. Graag liefdevol er mee omgaan.  Dan gaan ze lang mee, niet proppen maar invouwen. Dankjewel!

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: asperges groen, waspeen, tomaat, sla, courgette, bietjes
2 persoonspakket: asperges groen, waspeen, tomaat, sla, courgette, bietjes
Gezinspakket: asperges groen, waspeen, tomaat, sla, courgette, bleekselderij
Uitbreiding label: bosui, citroenmunt/peterselie
Fruit: appel, peer, sinaasappel, abrikoos

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading