bericht van het land en pakketsamenstelling week 22

Beste abonnee,

De meeste fruitbomen zijn uitgebloeid. Maar de Paw Paw heeft zijn eerste bloemen en ze zijn bijzonder! Paw Paw, ook wel Roomappel genoemd, is een fruitsoort met ovale vruchten die heel zoet en smakelijk zijn, we hebben het alleen van horen zeggen dus we hopen dat ze lekker zijn. Dit jaar halen we de vruchten er in een vroeg stadium uit zodat de boom zijn energie in de groei kan steken. Voor vruchten is de struik nog te klein. Nu genieten we van de bloemen. De hele boom en vooral de bloemen ruiken naar rottend vlees omdat vliegen en kevers voor de bevruchting zorgen.

Over fruit gesproken: Nu kunnen we nog aan Hollandse appels komen. Dat zal niet lang meer duren, de allerlaatste appels, van 2019, want nieuwe zijn er voorlopig niet, worden lang bewaard in speciale koelcellen. De kwaliteit wordt uiteraard toch iets minder maar we doen ons best de besten te sorteren. Als ze op zijn zullen we tijdelijk appels van ver in het pakket hebben.

Verder nu toch echt meer eigen groenten in het pakket ; spinazie, bosui, andijvie, eigen sla! koolrabi, venkel, paksoi en tatsoi, een groente met een platte krop, veel lijkend op paksoi. Binnen enkele weken bosbiet, tuinbonen bospeen en Chinese kool. mmmm!

Inhoud pakket van deze week:
1 Persoons: sla, uien, spinazie, broccoli, wortels, bosui
2 Persoons: sla, koolrabi, andijvie, broccoli, wortels, paksoi of tatsoi
Gezinspakket : sla, uien, andijvie, broccoli, venkel, paksoi of tatsoi ,
Uitbreiding label: knoflook, tomaten
Fruit: maribelle, jonagold, conference, sinaasappels, kiwi’s

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading