bericht van het land en pakketsamenstelling week 23

Beste abonnee,

We komen tassen te kort. Wil iedereen de lege tas steeds weer meenemen en op het  afhaaladres achterlaten zodat we voldoende tassen hebben om te vullen. Dat is heel belangrijk, hartelijk bedankt!

Er zijn flinke hoeveelheid regen gevallen, met vandaag erbij zal het zo’n 70 mm zijn. Het mag er wezen want het was enorm droog. In de tuin viel het wel mee maar voor de bomen en de natuur is het heel belangrijk dat er veel meer valt. Je ziet op veel plekken dat bomen last hebben van de droogte van de afgelopen jaren: de toppen verdorren en de bladeren krullen een beetje omdat het nu ook weer te droog is.

Vandaag hebben we herfstprei geplant. Een gunstige dag omdat het goed nat is. Prei groeit van nature langzaam dus het is belangrijk dat de omstandigheden voor de groei zo gunstig mogelijk zijn want we willen graag in september prei kunnen oogsten. De planten slaan met dit weer makkelijk aan,  ( Ze vormen nieuwe worteltjes ).

Over enkele weken planten we winterprei. Die beginnen we te oogsten na de jaarwisseling. Het is een ras wat langzamer groeit en (mede daardoor) beter tegen vorst kan.

Het pakket van deze week is nog niet helemaal bepaald omdat er problemen zijn met de oogst en met een levering. We hopen het morgen op te kunnen lossen. Het is op het moment moeilijk het pakket divers te houden, er is nog weinig oogst, er is een teelt venkel en paksoi mislukt, en in de handel is het moeilijk om aan bepaalde groenten te komen, bovendien zijn de prijzen erg hoog.  We kijken uit naar de eerste tuinbonen, dat duurt niet lang meer en de courgette komen er ook aan!

 

groeten Pieter en Julia en het team

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: andijvie/chinese kool, paprika, sla, raapsteeltjes, ?
2 persoonspakket: bataat, paprika, sla, spitskool, koolrabi
Gezinspakket: bataat, paprika, sla, spitskool, waspeen, ?
Uitbreiding label: tomaten, bosui
Fruit: elstar,natyra, bananen, aardbeien

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading