Bericht van het land en pakketsamenstelling week 24

De foto is een dwarsdoorkijkje door de tuin met de boomstrook met bloemen op de voorgrond en dan sla, en daarachter weer een boomstrook en de weelderige lindebomen in de verte.

Beste abonnee,

Vandaag is de eerste prei geplant, vroege herfstprei. En Palmkool. Gewassen die geoogst worden vanaf september. De grond is mooi vochtig geworden van de regen van de afgelopen week. Een hele goede start voor dit plantgoed!

De tuin begint nu echt gevuld te raken. De gewassen zijn dankbaar met de regen. Je ziet hoe ze groener worden, hun bladeren meer spreiden. De courgette die toch een behoorlijke klap van de vorst heeft gehad is heel snel bijgetrokken en maakt de eerste vruchten. Dat is een genot voor het tuindershart! De buien die vandaag in donkere wolken op afstand bleven doen dan een beetje pijn want er is nog maar 18 mm gevallen. Voor een beetje voorraad is er meer nodig. Maar het zien van de vertrouwde Hollandse luchten is heerlijk!

Het groentepakket is vrijwel volledig gevuld met eigen groente, dus morgen een flinke oogstklus. De oogst kan hier en daar mee of tegenvallen waardoor er misschien nog wat veranderd in de samenstelling.

De waspeen en de gember kopen we in.

“Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: sla, koolrabi, venkel/spinazie, bosbiet, wortels
2 Persoons: sla, koolrabi, spinazie, bosbiet, tuinbonen, wortels,
Gezinspakket : sla, koolrabi, spinazie, bosbiet, venkel
Uitbreiding label: bosui, bosje kruiden, gember
Fruit: maribelle jonagold, sinaasappel, aardbeien

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading