bericht van het land en pakketsamenstelling week 26

Nogmaals een oproep de legeĀ  groentetassen steeds in te leveren, we komen iedere week 1 persoons en gezinstassen tekort. De tassen zijn kostbaar. Het is belangrijk dat ze terug worden gebracht. Zodat we ze ook de volgende week weer kunnen vullen. Hartelijk bedankt!

Beste abonnee, de bessentijd is weer begonnen. Er zijn nu volop rode bessen, hierna volgen de zwarte bessen en kruisbessen. Heerlijk!

Wat een heerlijke regenbuien hebben gehad, nu al 30 mm verdeeld over 3 dagen, Wat wil je nog meer als tuinder! Het pas geplante plantgoed groeit er al lustig op los. aanslaan (nieuwe wortels maken) is een makkie onder deze omstandigheden. Stress-loos. Dat is ook goed voor de gezondheid van het gewas.

We hebben sinds vele jaren weer vroege aardappels en de oogst is vandaag begonnen. Het ras heet Twister. Een mooie ronde aardappel.

Deze week ook de eerste snijbiet. Een malse groente die je klaar kunt maken als spinazie. Lekker door de pasta of maak er een groentetaart van. Bosbiet komt gedeeltelijk van ons land, we hebben nog niet genoeg en kopen daarom ook bij Tuin de Es uit Haaren, daar komt ook de venkel en de komkommer vandaan. De tuinbonen zijn niet allemaal mooi. Sommige hebben donkere plekken op de peul. Maar de bonenzaden zijn goed.

Vandaag hebben we een bericht gemaild met de aanstaande prijsverhoging. Mocht je deze mail niet hebben ontvangen laat het ons dan weten.

 

groeten Pieter, Julia en het team

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: courgette, waspeen, sla, bosbiet, snijbiet
2 persoonspakket: venkel, waspeen, sla, tuinbonen, bosbiet
Gezinspakket: courgette, tuinbonen, sla, spinazie of snijbiet, venkel
Uitbreiding label: selderij, komkommer
Fruit: appels, abrikozen, rode bessen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading