Bericht van het land en pakketsamenstelling week 26

Lieve abonnee,

 

Zomer, je bent er!

Wát een licht is er de afgelopen weken de aarde op geschoten. Sommigen knallen werkelijk van de energie, voor de ander mag de hoeveelheid wat minder. Ik zoek naar de gelijkenissen met de planten. Het ene gewas doet het fantastisch met al deze opgaande energie. De ander heeft totaal andere behoeften en snakt naar een zachte atmosfeer. Toch verwonder ik me hoe de meeste gewassen met enige eenvoud balans vinden en zich aan kunnen passen. Daar kunnen we iets van opsteken.
De gevraagde regen is gekomen. Precies in haar hoeveelheid en in haar intensiteit. We krijgen wat we aandacht schenken in al zijn synchroniciteit.

FOTO tuinbonenpluk

Gelukkig voor ons, en voor jullie, hebben we de tuinbonen flink wat aandacht geschonken. Dus we kunnen in alle rust plukken. Dit keer deels in stilte. Fijn met elkaar. Gewoon wij met de vogels en de tuinbonen. Zoals het zomergevoel vaker wordt omschreven. Een zomergevoel dat vertelt dat alles goed is zoals het is.

Deze week wordt er volop groenbemester gezaaid. Ik kijk uit naar het uitstrooien van de zaden. Net zoals Hemelvrouw (in het boek ´Een Vlecht Van Heilig Gras), met haar diepste dankbaarheid, de zaden over de aarde verspreidde. Dát diepgewortelde gevoel, die intentie, met een knieling, buig ik, zaai ik, of een andere kleinzoon of -dochter van Hemelvrouw, de groenbemester, zodat de niet beteelde stukjes kunnen bijdragen aan meer biodiversiteit, het voorkomen van uitspoeling en de verbetering van de bodemstructuur.

Ik mocht dit weekend Green Dream Permacultuur festival verkennen. Een samenkomst van vele prachtige initiatieven, sprekers, verbinders en vele gedreven inspirerende mensen. Deze samenvloeiing van zovelen met dezelfde liefdevolle drive de aarde, op micro- en macroniveau, te vergroenen en een voedselsysteem te creëren dat helend is voor de mens, dier en planeet. Het raakte me diep in mijn (groene) hart. Op de foto een bewegend symbolisch zaadje. Deze ochtend slechts voor de foto, maar het werkelijk uitvoeren van dit ritueeltje werkt het allerbest in volledige stilte, in overgave, in liefde, om dit zaadje vervolgens letterlijk op de grond te laten neerdwarrelen. Dit symbool vond zijn weg reeds van festival tot bij de Guitse thee. Reikt het ook tot bij jullie? En tot waar kan dit zich verspreiden?

Morgen openen we met een geopend hart de tuinpoort en vullen we vervuld de groente- en fruittassen. Eigenlijk gebeurt dit, stiekem, al bijna 30 jaar. We verspreiden tassen, maar ook een boodschap. Deze mag gehoord worden en mag zeer zeker verspreid worden. Spread the love! Ik kan er geen genoeg van krijgen.

 

Zo! Dawassieweer. Een heerlijke avond, mooie week en tot de volgende.

 

Dave & Team Guit

 

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: bospeen, sperziebonen of tuinbonen, andijvie, sla, tomaat
2 persoonspakket: peulen, tuinbonen, courgette, sla, tomaat,
Gezinspakket: bosbiet, tuinbonen, snijbiet/NZ spinazie, sla, tomaat, venkel/spitskool
Uitbreiding label: paprika, cherrytomaatjes, knoflook
Fruit: appel, bessen, sinaasappel, nectarine

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading