Bericht van het land en pakketsamenstelling week 27

 

Beste abonnee,

Op de foto zie je onze laatste Indische loopeend. Helaas kunnen we ze niet binnen de heining houden alleen al omdat de poort niet altijd dicht kan zijn. En ze lopen dus graag weg. Deze (lichtbruine) is wel gebleven. Eenzaam en alleen achtergebleven, maar niet getreurd, ze kreeg een maatje van een wilde eend, die opslag ook een stuk tammer is! Het is een onafscheidelijk duo geworden waar we plezier van hebben. Ze wijken geen duimbreed van elkaar. Ik hoop voor hun dat de teleurstelling niet al te groot is dat er geen kinderen van komen…

Het natte weer doet het onkruid exploderen dus met z’n allen aan de schoffel. Heerlijk weer nu, niet te heet. Deze week worden de winterprei planten gebracht, die gaan we vrijdag planten. Zo vliet het seizoen voort.

Deze week toch echt al de laatste tuinbonen in het pakket, niet eens meer ruime porties helaas. Ze zijn afschuwelijk lelijk maar na veel testen blijken de bonen toch allemaal goed. Dus vandaar dat we ze wel in het pakket doen. Zoiets heerlijks wil je niet weggooien! De eerste kruisbessen geoogst, aangevuld met rode bessen waar we overdadig veel van hebben, de merels leven bij ons in een walhalla, ze ‘kokkelen’ de hele dag gelukkig door de tuin en fladderen bijna dronken over je hoofd.

groeten Pieter, Julia en het team

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: tuinbonen, spitskool, sla, NZ spinazie, venkel
2 persoonspakket: tuinbonen, spitskool, sla, courgette, venkel, komkommer
Gezinspakket: tuinbonen, spitskool, sla, waspeen, bosbiet, andijvie
Uitbreiding label: avokado, champignons
Fruit: appels, watermeloen, rode of kruisbessen, aardbeien

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading