Bericht van het land en pakketsamenstelling week 27

Beste abonnee,

Het is heerlijk om zoveel te kunnen oogsten. Vorige week het hele pakket gevuld met groenten van ons land. Deze week kopen we bloemkool van De Wenteling, onze collega uit Biezemortel en komkommers uit de kas van De Es uit Haaren. Het is erg fijn om samen te werken met onze collega’s, we weten dat ze dezelfde kwaliteit leveren en we ondersteunen zo ook hun bedrijf. Want zo is het eigenlijk. Doordat we vaste abonnees hebben kunnen we een stukje aarde op een gezonde manier bebouwen en verzorgen. Jullie maken dat mogelijk. Alles wat we telen gaat in de groentepakketten en in onze winkel. En soms leveren we wat aan onze collega’s. Dus we weten precies hoeveel we moeten telen, er gaat vrijwel niets verloren. Bovendien maakt het zo voelbaar dat we als mensen verbonden zijn met de aarde en ons voedsel is wel de meest intieme relatie, je eet het immers op!

Deze week rode of zwarte bessen in het fruitpakket. De eerste fruitoogst uit de boomstroken die we vorig jaar hebben aangelegd. De planten ontwikkelen zich heel goed. Ook de kruiden doen het goed. De rijkelijke regen is een verademing. De aardappelen en pompoenen en de bonen staan juichend op het land. Er is dit voorjaar veel matig van kwaliteit geweest of helemaal mislukt. Maar er komtĀ  nu veel moois aan!

Op de foto: Pieter legt een bed klaar om in te planten, naast de herfstprei. Rechts zie je nog een stukje van de bloemrijke boomstrook.

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: sla, tuinbonen, spitskool, courgette, broccol
2 Persoons: sla, bloemkool, spitskool, venkel, broccoli, snijbiet,
Gezinspakket : sla, aubergine, spitskool, courgette, broccoli, prei,
Uitbreiding label: bosui, komkommer,
Fruit: maribelle jonagold, bessen, meloen,

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading