Bericht van het land en pakketsamenstelling week 28

Beste abonnee, hier zijn we de prei aan het planten, winterprei.  Met deze machine is het een makkelijke klus, in een middag zetten we 10.000 planten. Het is een risico dat het zo heet wordt maar we konden de planten niet langer bewaren. We kunnen extra beregenen om wat af te koelen. De planten hebben straks immers nog geen nieuwe wortels gemaakt. Dan is die hitte stressvol. We hopen dat de weersvooruitzichten niet uitkomen! Want prei is een heel belangrijk gewas.

Deze week is de sperziebonen oogst van start gegaan, dat gaat voorlopig wel even door! Prachtige bonen hangen er, dus niemand zal teleurgesteld worden!

De rode bessenoogst is geweldig dit jaar. De struikjes staan verscholen in de boomstroken waar zelfs de merels ze lang niet allemaal vinden. Hoe komt dat? Onder andere omdat ze niet allemaal naast elkaar op een rijtje staan maar tussen allerlei bomen en struiken. Zo hebben de vogels helemaal niet door dat er nog veel meer struiken zijn dan die ene die ze gevonden hebben! Anders zouden ze gewoon het rijtje af gaan of ze nou verscholen staan of niet. Er zijn ook nog kruisbessen en zwarte bessen. Deze week een paar zwarte bessen maar daar komt later nog meer van.

 

Groeten Pieter, Julia en het team.

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: tomaten, prei, sla, waspeen, bosbiet, courgette
2 persoonspakket: tomaten, prei, sla, waspeen, bosbiet, bloemkool
Gezinspakket: tomaten, prei, sla, courgette, sperziebonen, bloemkool
Uitbreiding label: paprika, bleekselderij
Fruit: appels, sinaasappels, rode of zwarte bessen, druiven

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading