Bericht van het land en pakketsamenstelling week 28

Lieve abonnee,

 

Een tas en de winkel op zaterdag vullen met zoveel mogelijk Guitse groenten, kruiden en fruit is een bijzonder proces. Vooral nu. Alles komt samen, samen met veel overwegingen. Samen met veel planning en kijken in het moment. Hoeveel plantgoed komt er volgende week, hebben we voldoende plantruimte, liggen de bedden klaar voor gebruik, hoe is de grond, wat heeft de grond nog nodig, gaat het regenen, en wanneer dan, hoeveel, o nee het wordt 30 graden, wat doen we tegen de uitdroging, hebben we voldoende leuke mensen, wat gaan we oogsten, wat is er het eerst oogst-klaar, en hoeveel dan, hoeveel is er nodig voor de week erop?? Getverderrie, het lijkt op (on)overzichtelijke stress. We hebben gelukkig niet meer zo vaak last van stress. Want, zoals in een eerdere nieuwsbrief beschreven, komt uiteindelijk álles goed.

Gewassen kunnen net als wij ook stress ervaren. De eerdere droogte (bij bv. de chinese kool, andijvie) zorgt nu voor een te snelle groei waardoor ze torenhoog in bloei staan. Goed voor de bijtjes, jammer voor ons. Incasseren, accepteren en loslaten.

Lief gewas, ik schrijf jullie het volgende voor bij de eerste stressprikkel:

Ontspan en laat voor je zingen of neuriën. Jullie reageren op de trilling en daardoor vermindert de angst en stress. Wetenschappelijk bewezen ook nog. We zullen voor jullie zingen tijdens het wieden of schoffelen. Ook nog goed voor onze eigen gemoedstoestand. Of is er iemand die zich aan wilt melden voor een plant-neurie-ochtend? Middag mag ook. Wie o wie? Voor nu, wens ik dat de gewassen zélf konden neuriën. Hoe zou dat klinken? Maar volgens mij zijn ze tot veel grotere dingen in staat dan onze mensenhersens ooit kunnen bevatten.

Deze week is uiteindelijk wederom alles goed gekomen, zoals jullie van ons gewend zijn.

 

Fijne week,

 

Dave & Team Guit

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: spitskool, bospeen, tomaat, sla, sperziebonen,
2 persoonspakket: bloemkool, bosbiet, tomaat, sla, courgette,
Gezinspakket: spitskool, bosbiet, tomaat, sla, sperziebonen, andijvie
Uitbreiding label: bosui, selderij,
Fruit: appel, bessen, perziken wild, abrikozen

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading