bericht van het land en pakketsamenstelling week 29

Beste abonnee,

Eerst even een huishoudelijke mededeling voor abonnees:

Als je enkele weken geen pakket wilt ontvangen bv vanwege vakantie kun je het formulier op de website gebruiken. Onderaan de pagina over het groentepakket.  Dat is duidelijk en minder foutgevoelig dan via de mail. Natuurlijk is het nog mooier als je iemand anders je pakket op laat halen. De groenten groeien immers gewoon door! Leg ze dan goed uit hoe ze de juiste tas kunnen vinden en hoe die er uit ziet.

Hartelijk bedankt!

We hebben vorige week in 16 uur tijd 83 mm regen gehad. Het is spannend hoe de gewassen hierop gaan reageren en hoe de bodem nu is. Het lijkt nu mee te vallen. Je ziet dat het bovenste laagje zand licht is geworden, en dicht is geslagen. Dat betekent het organische materiaal is weggespoeld naar de paadjes tussen de groentebedden omdat de bedden iets hoger liggen. Maar dat is gelukkig een dun laagje. We gaan meteen alle gewassen schoffelen zodat de bodem weer open is. Omdat we hele lichte zandgrond hebben kan dat nu al weer. De bodem is al voldoende opgedroogd. Er is nergens water blijven staan, de grond is dus niet dieper dichtgeslagen. Al met al lijkt het erop dat we er goed vanaf komen! De bodem heeft al het water goed afgevoerd. Op de foto zie je de gemulchte zoete bataat. Er ligt gras tussen de planten. Het is heel mooi om te zien hoe de bodem hier nog rul en open is. De regen is hier opgevangen door de mulchlaag en de bodem heeft niets geleden! Er hoeft ook niet geschoffeld te worden. Ik vertroetel ze hier toch even.

Deze week sperzieboontjes in het pakket en er komen er nog vééél meer aan! Dus iedereen komt aan de beurt. Als een wonder toch gekiemd ondanks de barre omstandigheden (ja we zijn het al bijna weer vergeten dat koude voorjaar) En heerlijke smakelijke sappige superzoete bietjes, en nog veel meer, bijna allemaal van ons land!  Mmmmmmm!

Groeten Pieter en Julia

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: spitskool, sla, groenselderij, bosbiet, courgette
2 persoonspakket: spitskool, sla, sperziebonen, bosbiet, andijvie
Gezinspakket: andijvie, sla, groenselderij, bosbiet, courgette, spitskool
Uitbreiding label: avokado, knoflook
Fruit: appels, sinaasappels, rode/zwarte bessen of kruisbes, nectarines

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading