bericht van het land en pakketsamenstelling week 29

Beste abonnee, we hebben heel veel bessen kunnen plukken. Op de foto zie je Pieter en Maluuke plukken in de boomstrook. Je ziet hoe divers die strook is! Omdat we ook al veel bessen in de boomstroken hadden, behalve rode bessen ook zwarte bessen en kruisbessen, hadden we toch genoeg bessen voor alle fruitpakketten. Sinds een paar maanden hebben we veel meer abonnees, dus ook veel meer fruitpakketten. We zaaien en planten dus lekker veel en we kopen regelmatig paprika, tomaten, komkommers en aubergines bij onze collega’s van De Es en Oirschot Organics. Zij zijn goed in de kasteelten.

Het bonenkruid wat deze week in het uitgebreide pakket zit komt ook uit de boomstroken.  Het is heerlijk om door de bonen te doen. Je kunt het makkelijk drogen en de komende weken gebruiken.  In de kruidenthee kan ook, lekker pittig!

Deze week weer bosbietjes in het pakket. Het blad kun je ook eten, heerlijk in een soepje of door de pasta. De bietjes zijn verrukkelijk! Eet ze met yoghurt of kwarksaus of met munt. Hoe dan ook, lekker zijn ze altijd.  Als je ze heel kookt kun je de schil er heel makkelijk afknijpen onder de koudwaterkraan. Lekker makkelijk dus.

Verder boterzachte spitskool, Heerlijk om te roerbakken met andere groenten zoals courgette of wortel.

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: bosui, courgette, spitskool, sperziebonen, bosbiet
2 Persoons: sla, komkommer, spitskool, sperziebonen, bosbiet, waspeen
Gezinspakket : sla, courgette, spitskool, sperziebonen, bosbiet, bloemkool
Uitbreiding label: cherrytomaten, bonenkruid, knoflook,
Fruit: appels Belle Bio, peren, nectarines

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading