Bericht van het land en pakketsamenstelling week 3

Beste abonnee,

Julia vertelde vorige week over het regenpak vs. een driedelig pak. Nou, het regenpak mag godzijdank na weken intensief gebruikt te zijn, eindelijk wat langer aan de kapstok blijven hangen. We zijn er aan toe! En ik denk velen met ons. De regen gedurende het afgelopen weekend heeft ook grote voordelen. Er worden dan namelijk ineens extra taarten gebakken.

Afgelopen zaterdag stond de winkel in het teken van de Lieve Briefjes. Kaartjes om mee te nemen en de ander zomaar een mooie boodschap te versturen. Het is heel leuk ontvangen. Ik hoop dat er vele lieve boodschappen verstuurd zijn, gewoon omdat het zo fijn is om te verbinden.

Een leukigheidje waar we deze week mee bezig zijn geweest, is het winnen van zaadvast pompoenzaad. Deze tijd leent zich daar perfect voor, omdat de pompoenen dan het best te bewaren zijn. Daarnaast zijn we bezig met een nieuw ras, de Table Queen. Deze harde, hoekige, zéér smaakvolle pompoen is een echte uitlepel-pompoen. Ideaal om te vullen en kan extra lang bewaard worden.

Een helder momentje tijdens het oogsten van de prei:
In mij (lees: ieder mens) zit een natuurlijk streven naar harmonie en rust. Daarom is te zeggen dat deze rust de oorsprong is van mezelf. Als mijn oorsprong onrust en angst zou zijn, zou ik dáár immers steeds naar streven. Maar bij warmte, geborgenheid en rust voel ik me toch echt stukken beter.
Na een fase van zelfgeschapen onrust, kan er pas weer opnieuw rust ontstaan. Blijkbaar is deze tegenhanger nodig om tot besef te komen van mijn oorspronkelijk staat. Jeetje wat een rust. Laat het voorjaar maar beginnen!

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: bietjes , groene kool, spruiten, prei, paksoi
2 persoonspakket: bietjes , groene kool, spruiten, wortels, paksoi, kiemen
Gezinspakket: bietjes , groene kool, spruiten, prei, paksoi, boerenkool of knolselderij
Uitbreiding label: paprika, rucola
Fruit: appels, peren, moro sinaasappel, kaki

 

Een bijzonder mooie week gewenst!

Groet,

Dave & het Guit-Team

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading