bericht van het land en pakketsamenstelling week 31

Beste abonnee,

WELKOM AARDAPPELS ROOIEN!

a.s. vrijdagochtend gaan we weer aardappels rooien, heb je zin om mee te helpen, je bent van harte welkom! van 8 tot 12.30 uur. Onderaan het bericht zie een er een foto van, om een idee te hebben van wat het inhoud. Heel gezellig en lekker met je handen in de aarde. Als het stortregent gaat het niet door.

Boven een oogstplaatje, je begrijpt dat dat geen straf is! 50 tot soms 100 kisten vullen we tegenwoordig. Dat is wel pittig. Nu nemen we even geen nieuwe abonnees aan want het moet wel leuk blijven.

We komen eierdoosjes tekort, dus alles wat ingeleverd wordt (schone graag) is welkom!

Doordat de temperatuur daalt hebben we een stuk minder courgette, hopelijk nog net genoeg voor in de pakketten. Dit weer is erg prettig, het gaat allemaal niet zo hard en de groenten groeien stabieler, minder plagen en geen ‘schieters’, planten die een stengel maken en bloemen, de stengel is hard en niet lekker. Met heet weer hebben we dat vaak.

Er zit peterselie in het pakket, als je die wilt bewaren gaat dat heel goed door het bosje te wassen, fijn te snijden en in een afgesloten jampot of bakje in de koelkast te bewaren. Bonenkruid kun je laten drogen en is dan ook nog heerlijk in allerlei gerechten en zelfs in de thee, dan wel zuinig zijn want het is heel sterk van smaak.

groeten Pieter en Julia

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: courgette, sla, chinese kool, bietjes, sperziebonen
2 persoonspakket: tomaten, sla, snijbiet, bietjes, sperziebonen, paprika
Gezinspakket: courgette, sla, chinese kool, bietjes, sperziebonen, paprika
Uitbreiding label: komkommer, peterselie, bonenkruid
Fruit: appels, sinaasappels, druiven

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading