Bericht van het land en pakketsamenstelling week 31

beste abonnee,
Wat een genot dat de bodem weer nat is, eindelijk het stof weg. De gewassen opgefrist! En normale temperaturen. 37 graden blijkt toch wel een grens voor onze gewassen. Tropische temperaturen passen duidelijk bij andere groenten. De zoete bataat vaart er wel bij maar groenselderij is verbrand, de toppen van het bonenblad ook. De net opgekomen worteltjes zijn ter ziele. En natuurlijk missen we al bijna de hele zomer de malse slakroppen, die hebben water nodig en niet zulke hoge temperaturen, daar wordt het blad wat stug van. Dat gaat nu veranderen! Dat wat we hebben gemist daarvan gaan we straks extra genieten. We hebben nu bijna 30 mm gehad en niet teveel tegelijk. Geen bakken water of hagel, daar zijn we heel dankbaar om! Gauw de worteltjes zaaien, wie weet blijft het najaar lang warm dan lukken ze toch nog.
De pompoenen varen er wel bij, ze groeien heel hard. En we hebben eindelijk volop bonen! Die hebben ook steeds heel mager geproduceerd.
We hebben heel veel rode bieten. Ze zitten deze week in alle pakketten. Maak er een lekkere salade van. Gekookte bieten met zure haring, of met jogurtsaus met munt. De smaak is geweldig. Zoet en sappig en een feest op het bord vanwege de helderrode kleur.

Deze week in het pakket

1 Persoons: sperziebonen, sla, rode bietjes, koolrabi of venkel, spitskool,
2 Persoons: sperziebonen, courgette, rode bietjes, waspeen, chinese kool, komkommer,
Gezinspakket : sperziebonen, sla, rode bietjes, waspeen, spitskool, bloemkool, paprika,
Uitbreiding label: cherrytomaatjes, bosui,
Fruit: appels, bessen, meloen, pruim

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading