bericht van het land en pakketsamenstelling week 32

Beste abonnee,

We komen tassen tekort. Vooral 1 persoonstassen. Daarom een dringend verzoek tassen die je nog thuis hebt achter te laten op het afhaaladres. Omdat we nu echt tekort komen vragen we een eigen tas mee te nemen en daar de groenten in over te doen en de tas(sen) van de Guit op het afhaaladres achter te laten.

De regen heeft de grond dichtgeslagen. Zeker op plekken waar even water is blijven staan. Daardoor is er te weinig lucht in de grond dus zodra de grond opdroogt gaan we schoffelen om hem te openen.  Dat doet de gewassen goed! Ze groeien weer verder. Vooral de jonge plantjes waar de grond nog onbedekt is hebben er last van. Op de foto zie je dat ook de wormen een handje helpen, zodra de grond dicht zit beginnen ze hoopjes te maken aan het oppervlak. Als je goed kijkt zie je kleine hoopjes uitgepoepte losse grond. Dat is prachtig om te zien, dan weet je meteen hoeveel wormen je hebt!  Omdat we hele lichte zandgrond hebben zonder leem kunnen we al heel gauw schoffelen, dus we zijn vandaag al begonnen. Overal staat onkruid want we hebben 2 weken niets ertegen kunnen doen.  Dus lekker aan de gang met de schoffel.

Op de foto onder zie je het oogsten, vorige week.

Voor mensen die nog op vakantie gaan vragen we dit tijdig door te geven: de woensdag een week voorafgaand ivm de planning (via het formulier op de site) . En nog fijner is het  als je iemand weet die zolang je pakket ophaalt, want de groenten groeien gewoon door! Dan is het wel heel belangrijk dat je een goede uitleg geeft van wat ze mee kunnen nemen.

Groeten Julia en het team

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: bietjes, chinese-/spitskool, sperziebonen, sla, peterselie,
2 persoonspakket: bietjes, spitskool, sperziebonen, sla, courgette, andijvie/nz spinazie
Gezinspakket: bietjes, spitskool, sperziebonen, sla, chinese kool, prei
Uitbreiding label: bosui, groenselder,
Fruit: appel, peren, druiven blauw, nectarines, nieuwe abonnees (via site opgegeven) kunnen hun naam op de afkruislijst zetten

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading