bericht van het land en pakketsamenstelling week 33

Beste abonnee,

Daar liggen dan de aardappels, rode Alouette en gele genaamd Agria. Met veel hulp hebben we vrijdag geraapt. Het rooien ging met de rooier van De Heerenboeren, net als vorig jaar. Dat ging lekker snel want die rooit 2 rijen tegelijk en ook nog eens sneller. En Geert (Heerenboer) heeft onze preirooier meegenomen, een mooie uitwisseling waar we allemaal mee geholpen zijn. We zijn ook een eind gekomen. A.s. vrijdag ochtend maken we het af. Dus wie zich niet kan bedwingen…je bent welkom, om 8 uur beginnen we.

Het aantal kilo’s is wat minder dan andere jaren. Door het natte weer is er vroeger de schimmel phytophtora in gekomen. Dan moet je het loof afmaaien en dan is het afgelopen met de groei. Biologisch is hier niets tegen te doen, dus hoe later deze schimmel er in komt hoe meer kilo’s. Maar niet geklaagd, bonen zijn er nog steeds, enigszins uit de hand gelopen. We hopen maar dat jullie er nog steeds blij mee zijn. Door de vele vrijwilligers kunnen we ze nog plukken ook, iedere week tegen de 100 kg.

Nog een huishoudelijke mededeling: Graag goed kijken als je je tas ophaalt, afkruisen op de afkruislijst en de tas schoon inleveren, wij hebben helaas geen tijd om het teveel aan zand en resten er uit te wassen. Dankjewel!

Groeten Pieter en Julia en ons hele team.

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: prei, kruiden, venkel, prei, sperziebonen, bietjes
2 persoonspakket: bospeen, selderij, spitskool of chinese kool, prei, sperziebonen, bietjes
Gezinspakket: courgette, kruiden, paksoi, prei, sperziebonen, bietjes
Uitbreiding label: avokado, gember
Fruit: appels, sinaasappels, pruimen, bananen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading