Bericht van het land en pakketsamenstelling week 33

 

Beste abonnee

Op de foto zie je Saga bezig met ruwe wol om courgetteplanten te mulchen. Een experiment waarvoor Lidwina Charpentier ons uitnodigde. Zij is kunstenares en op zoek naar toepassingen van Nederlandse wol. Dit is nu vaak een afvalprodukt. Zie haar website Ruw en Ruig. We zijn heel benieuwd wat het effect zal zijn. Wol reguleert immers ook heel goed vocht en als het verteert is het ook een bemesting. Het ziet er ook heel mooi uit. We houden de donkere en lichte wol gescheiden om te kijken of dat ook verschil oplevert. De lichte wol zal zonlicht meer reflecteren, de bruine neemt de warmte meer op?  We gaan het onderzoeken!

op de voorgrond zie je ook courgetteplanten. die zijn met gras gemulcht. Die zijn al in mei geplant. Daar oogsten we nu van. Als die te oud zijn kunnen we nog een poosje van de nieuwe planten oogsten. Die zitten nu al vol met bloemen.

Verder zijn we volop bezig met onkruid weghalen, schoffelen en wieden. En ruimte maken voor het nieuwe plantgoed. Dat is erg lastig omdat door de lange regenperiode alles begroeit is. Vanaf deze week onze eigen heerlijke aardappels in het pakket!

 

Groeten Julia en het team

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: waspeen, chinese kool, courgette, sla, tomaten, prei
2 persoonspakket: waspeen, chinese kool, paprika, sla, tomaten, prei
Gezinspakket: waspeen, spitskool, courgette, sla, sperziebonen, paksoi of iets anders
Uitbreiding label: komkommer, cherrytomaatjes
Fruit: appel, peren, blauwe bes, banaan,

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading