bericht van het land en pakketsamenstelling week 33

Pieter verlegd in de avond nog een keer de beregening.

beste abonnee,

De pompoenen en de aardappelen hebben te lijden onder de droogte. Het loof van de aardappelen is verdort, gelukkig zijn ze wel al aan de maat. Hopelijk kunnen ze tegen de hitte. De bodem wordt enorm warm omdat er geen loof meer is. De pompoenen zijn gestopt met groeien en rijpen nu al af. Dat is eigenlijk te vroeg. Door te beregenen proberen we de rijping te vertragen. Maar er zijn meer gewassen die water nodig hebben zoals de pas geplante sla en venkel.  Dus we moeten de beregeningsbuizen voortdurend verleggen. Dat is veel werk.

Er zijn ook gewassen die van de warmte houden zoals zoete bataat. Dat is eigenlijk een tropisch gewas.  Die groeit nu lekker door. Al zitten er al wel muizen in….  En de prei groeit ook heel hard.

De bonen oogst is enorm. Vandaar dat er alweer bonen in het pakket zitten! Hopelijk heeft daar niemand problemen mee!

Deze week paksoi in het gezinspakket. We zagen vorige week dat hij vaak geruild wordt. Dat verbaast me, paksoi is zo’n heerlijke en makkelijke groente. In brede repen snijden en even wokken, zo gedaan. Het vuur uitzetten en een scheutje sojasaus. verder hoeft er niets in. Maar hij combineert ook goed, bijvoorbeeld in de bami. Met wortel, venkel , broccoli en bonen. Dat kan ook met spitskool ipv van paksoi, beide hele zachte kolen met een milde smaak. mmm

 

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: sla, courgette, venkel, sperziebonen, broccoli
2 Persoons: sla, prei, spitskool, sperziebonen, andijvie of krulandijvie, broccoli,
Gezinspakket : sla, courgette, paksoi, sperziebonen, uien, broccoli,
Uitbreiding label: puntpaprika, komkommer, knoflook,
Fruit: appels, bananen, druiven, aardbeien,

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading