Bericht van het Land en Pakketsamenstelling week 34

Beste abonnee,

Onze wens was regen vorige week en we kregen regen! Een mooie ceremonie hier in de tuin onder de lindenbomen, samen, in verbinding, heeft hier aan bijgedragen. En wat waren we er blij mee.

Vandaag hebben we de nieuwe courgettes (+ de boerenkool en palmkool, experimenteel) gemulched. Dit is zo’n fijne klus. Het gemaaide grasklaver door je vingers, mooi om de plant heen. Telkens opnieuw individuele aandacht. De timing en het materiaal hiervoor is momenteel perfect. De mulch gaat er voor zorgen dat de bodemtemperatuur ietsje lager blijft en wat minder snel uitdroogt. Wat zullen de planten ons dankbaar zijn. Tevens is de mulch goed voor het bodemleven, houdt het beter vocht vast en het onderdrukt het onkruid.

Op de foto twee lievelingen die bonen plukken beiden fantastisch vinden. Hun geluk kan niet op. 
Stiekem denken we ook al een beetje vooruit. Een aantal van de bonenstruikjes hebben we laten staan voor de zaadwinning. Deze in zijn geheel uit de grond gehaald en nu hangen ze een poosje te drogen onder de kapschuur. Het voelt goed om het plukken en het zaad oogsten te laten samenvloeien. Alsof alles met elkaar in verbinding staat en dat alles op zich een eigen functie heeft.

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: spitskool, Chinese kool, sla, venkel, courgette
2 persoonspakket: andijvie, sperziebonen, sla, koolrabi, waspeen, bloemkool
Gezinspakket: snijbiet, sperziebonen, sla, koolrabi, courgette, bloemkool
Uitbreiding label: tomaten, champignon
Fruit: appels, perzik, pruim, banaan

 

Groeten,

Team de Guit

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading