Bericht van het land en pakketsamenstelling week 34

Lieve abonnee,

Tijdens het opladen van de aardappeloogst, kwam ik er zowaar achter dat de trekker zelfstandig kon rijden met behulp van de aardappelruggen. Zonder handen aan het stuur, zonder mijn voeten bij het gaspedaal. Het bracht een gevoel van vrij- en ongeremdheid. Ik realiseerde me dat ik vaak met de (hand)rem erop door het leven banjer. Dat piept, kraakt en laat slipsporen achter. Je kunt zo hard willen gaan als je wilt, maar écht vooruit komen doe je niet; niet zalig en vloeiend in een prettige, soepele beweging. Maar waarom de rem erop, terwijl ik de hendel gewoon in mijn hand heb? Waarom niet vol gas, voluit gaan? Waarom niet voluit genieten van het allergrootste en het allerkleinste? Wat is voluit eigenlijk?
In volle overgave, in vrijheid, zonder angsten, in kindse speelsheid, vrij van zelfveroordeling, schreeuwend, rennend, alsof morgen de laatste keer zal zijn, in diepe verbinding, in liefde, het leven voelend in het moment?
Is het alles doen of juist soms niets, hard gaan of juist ingetogen, zonder twijfel, genieten van alles wat zich aandient, in herrie of in de diepste stilte van jezelf. Die stilte, daar is geen rem, daar is alleen maar voluit. Moeiteloos zorgt deze stilte voor een luide kreet: haal de rem er aub héél snel af! Hij dient niet meer. Al de belemmeringen heb ik zelf bedacht. De Ja-Maar en de Nee-Maar gaan rechtstreeks op de composthoop. Waarom zou je snoeien in je eigen potentie als je weet dat je ermee groeikracht verliest? Dan doen de planten toch ook niet? Daarom hebben we vandaag bijna de gehele dag de belemmeringen om de gewassen nauwkeurig ‘weggewied’. Nu kunnen ze weer lekker voluit!

Weetje. Sommige aardappelen hebben dit jaar een beetje last van doorwas. Het lijkt alsof de aardappel steeds opnieuw een knol wil vormen. Dit heeft soms gezorgd voor de meest grappige vormen. Doorwas ontstaat door tijdelijk een te hoge bodemtemperatuur.

Nog een weekje vakantie voor velen. Even volhouden nog. Morgen gaan wij weer genieten van het oogsten voor de pakketten. Voluit gaan we! Een prachtvak is het.

Mooie avond en tot de volgende.

Dave & Team Guit

Ps. Het is het team dat deze woorden volledig uitdraagt. Ik geef het woorden.

We hebben een andere leverancier, omdat we zo graag Nederlandse pruimen in het pakket  willen. Eindelijk, daar zijn ze! Dat brengt met zich mee dat we witte eieren hebben. En heerlijke appels van de nieuwe oogst! mmm! Uiteraard alles gecontroleerd bio, van de Lindegaard.

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: spitskool/chinese kool, venkel, andijvie/sla?, sperziebonen, mais,
2 persoonspakket: bloemkool, chinese kool, courgette, koolrabi, aubergine, mais
Gezinspakket: bloemkool, chinese kool, sperziebonen, andijvie, aubergine, mais
Uitbreiding label: palmkool, selderij/bosui,
Fruit: appel, peren, pruimen, mango

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading