Bericht van het land en pakketsamenstelling week 35

Lieve abonnee,

Een nieuwsbrief deze keer met nieuws.

We hebben maïs geoogst vandaag. Een groot en hoog gewas waar je zalig doorheen kunt banjeren. Inclusief geritsel. Degelijk, zonder mes, gewoon oogsten met de hand. Door de wisseling van de temperatuur van de afgelopen weken is er bij enkele Huitlacoche ontstaan. Oftewel builenbrand. Deze schimmel groeit uit tot een paddenstoel op de voedselreserve van de maïskorrel. Prima eetbaar, zo bleek vanmiddag. De Azteken wisten dit al heel wat jaartje eerder dan wij.

 

 

 

 

Afgelopen week zijn we gestart met een nieuwe groenbemester proef. Diverse mengsels van groenbemesters worden bij Tuinderij de Es en hier ingezaaid. Het doel is om te gaan vergelijken wat het resultaat is qua structuur, biodiversiteit en het bodemleven. Nu op de foto nog een kale bedoeling. Over enkele weken delen we wederom een foto, dan in al zijn weelderigheid.

Ook wij gaan met de tijd mee. Na bijna 30 jaar Guit is er zowaar een instagram account. Zo bieden we jullie graag een extra inkijkje. Volg ons als je op de hoogte gehouden wil worden wat er zich allemaal afspeelt op het land en in de winkel. @tuinderijdeguit. 

Hele fijne week!
Tot de volgende.

Dave & Saga + Team Guit

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: broccoli, waspeen, sla/sperziebonen, courgette, koolrabi, mais
2 persoonspakket: broccoli, prei, andijvie/snijbiet, sperziebonen, groenselderij, mais
Gezinspakket: broccoli, waspeen, spitskool, courgette, koolrabi, mais
Uitbreiding label: paprika, artisjok,
Fruit: appel, pruimen, nectarine, banaan/peren

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading