Bericht van het land en pakketsamenstelling week 36

Lieve abonnee,

 

Allereerst een uitnodiging om nog eens extra aandacht te hebben voor het inleveren van de tassen. Spaar ze vooral niet op; dit kost ons echt veel extra tijd. Het gaat vooral om 1 persoons tassen. Bij voorbaat veel dank! 

Hoewel de herfst zichtbaar wordt, met haar ochtenddauw en geler wordende bladeren, geeft de zomer zich niet zomaar gewonnen. Wellicht brengt het een groeispurt voor de gewassen die bijna oogstbaar zijn. We wachten geduldig en genieten een beetje na van de warme dagen op het land.

Een kleine update:

Hoewel de groei-explosiviteit steeds een beetje afneemt, is er veel (bijna) oogstbaar. De pompoenen liggen er in grote getalen prachtig bij. De bladeren die ze in de zomermaanden bedekken, verdwijnen steeds meer. Zodoende liggen ze momenteel te schitteren in de zon. We laten ze nog héél even. Goed voor de rijping en pompoen met 30 graden oogsten, voelt toch een tikkeltje onnatuurlijk. De naastgelegen pastinaken steken zeker een meter de lucht in. Het loof oogt fier en verklapt een goed groeiende wortel. Toch mogen we ook hier spelen met ons ongeduld. De herfstprei, zoete aardappelen, groene kool en de boerenkool staan er allemaal mooi, groen en gaaf bij. Het zit er allemaal aan te komen, die mooie tijd. Gelukkig hébben we die tijd.

Wat nú is:  een prachtig warm zonnetje, snoep-frambozen, af en toe een krijsend lammetje dat weer eens vast zit in het hek, hordes prikbeestjes en beauties van venkels.

Ik hoop dat jullie weer de meest voedende gerechten op tafel zullen toveren. Wij doen met jullie mee.

Een mooie week gewenst!

Saga & Dave + team Guit

 

(herfstprei en zoete aardappelen:)

 

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: venkel, prei, spitskool/koolrabi, sla/Nz-spinazie, tomaten
2 persoonspakket: bloemkool, waspeen, chinese kool, venkel, tomaten, courgette
Gezinspakket: bieten, prei, bloemkool, boontjes, tomaten, palmkool
Uitbreiding label: bosui, komkommer/avocado,
Fruit: appel, peren, mango, pruimen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading