Bericht van het land en pakketsamenstelling week 37

Beste abonnee,

De droogte is voorbij, wat een opluchting! Heerlijk om weer wolken te zien en het geluid van de regen! De geur van de natte aarde.  In juli en augustus hebben we ieder 15 mm regen gehad. En het was natuurlijk snoeiheet. De verdamping enorm. Nu is er al 58 mm gevallen. Een zegen voor alle gewassen en de natuur. We genieten van het milde zonnetje.

We stappen zo de herfst in, door de droogte is er al veel blad gevallen. Pompoen hoort bij september, dus we hebben pompoen geoogst. Op de foto zie je Marieke en Sjraar, bijzonder trouwe en inmiddels ook vakbekwame vrijwilligers. Ze hebben vanmorgen samen met de rest van het team de pompoenen geoogst die woensdag in het pakket zitten.

Dankzij het hele team hebben Pieter en ik 2 weken vakantie kunnen nemen. Alles is gewoon doorgegaan en de tuin ligt er mooi bij! Ook de nieuwsbrief is al weken door hun verzorgt.

Salie in het pakket.  Er staat volop salie in de tuin in de boomstroken, we willen jullie er graag kennis mee laten maken. Salie is heel gezond als thee. Goed voor de keel en met een theelepel honing een lekkere drank voor de avond. Maar je kunt ook een paar blaadjes in de sla fijnsnijden of hele blaadjes meebakken bij het vlees of iets anders, heel kort, niet bruin laten worden, erg lekker!

groeten Julia

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: waspeen, pompoen, sla, venkel, spitskool
2 persoonspakket: courgette, pompoen, andijvie, venkel, chinese kool
Gezinspakket: bospeen, pompoen, sla, koolrabi, chinese kool, prei
Uitbreiding label: salie, tomaten
Fruit: appels, peren, druiven, bananen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading