bericht van het land en pakketsamenstelling week 39

Op de foto het sperziebonenbed, stamslabonen (lage planten) een prachtig gewas met meer dan 100 kg bonen. Dat is wel even plukken! Er staan ook stokbonen (hoog gewas) maar die zijn al afgeoogst.

Kim is aan het plukken. Rechts daarvan zie je de veldsla en winterpostelein voor deze winter. Dus genoeg voor het najaar! De eerste partij planten we altijd buiten, daarna in de kas.

Het is een raar gevoel, het is september maar zo warm en droog.  We zijn nog volop aan het beregenen. Vooral de droogte baart zorgen, we snakken naar water, de buien zijn steeds net langs ons gegaan. Er is geen spriet gras meer in de wei.

We beginnen nu voorzichtig prei te oogsten, die loopt wat achter in groei.  Het hele pakket is deze week gevuld met eigen groente met uitzondering van de uitbreiding en het fruit.

Vind je het leuk om mee te helpen? Een ochtend of een dag lekker op het land aan het werk. Op maandag en vrijdag kun je vrijwilligerswerk doen. Je kunt bijvoorbeeld schoffelen, wieden of kruiden oogsten. Laat het ons weten als je daar belangstelling voor hebt.

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: chinese kool, sperziebonen, courgette, andijvie, sla
2 Persoons: chinese kool, sperziebonen, waspeen, andijvie, sla, koolrabi,
Gezinspakket : paksoi, groenselderij, courgette, prei, sla, spinazie,
Uitbreiding label: uien, gember,
Fruit: appels elstar en santana, peren, witte druiven, mango uit spanje

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading