Bericht van het land en pakketsamenstelling week 4

Beste abonnee,

Waar de winter de postelein onder een laag sneeuw heeft bedekt, heeft de sneeuw  er ons niet onder gekregen. Het was prachtig. De dwarrelende dikke vlokken, de weerkaatsing van het licht, vervolgens de stilte en het gekraak onder je voeten. Intens genieten, intens verwonderd. Gewoon even een momentje zijn. Niet meer, niet minder. Eigenlijk best simpel, het gaat vanzelf. Love it!
Op de foto maakt Sjraar de prei schoon met totale overgave. Over de kou hoor je hem nooit, terwijl mijn tenen inmiddels gevoelloos zijn geworden. Een en al passie voor het tuinders vak. Wat houden we toch van deze beste man. Chapeau!

Momenteel zijn we bezig met een bodem cursus. Deze zeer leerzame tweedelige cursus wordt gegeven bij en met collega tuinders. Het hoofddoel is om te onderzoeken hoe het chroma is van de tuinderij. Een chroma laat informatie zien over de beschikbare stoffen van de bodem en de activiteit van het bodemleven. Tevens wordt er gekeken naar de aanwezige levenskrachten van de bodem. Reuze interesse en waardevol voor het bedrijf. Wellicht later meer hier over.

 

Iedereen heeft deze week raapjes in het pakket. Raapjes!? Ja echt! Écht een ondergewaardeerde vergeten groente. Daar waar hij vroeger veel gegeten werd tijdens de oorlog, was hij een poos minder populair. Gelukkig wint hij weer steeds meer culinair terrein. En dit imago verdient hij ook, want hij is zo lekker en multi inzetbaar! Vanmiddag hebben wij hem hier heerlijk dun rauw gegeten, maar je kunt hem daarnaast prima roosteren, stoven (bv. in ghee), koken, soep van maken, vullen (TIP), inmaken, stamppot van maken, álles. Naast al deze bereidingsvormen, is hij ook nog eens geneeskrachtig. Hij draagt bij aan verjonging van de huid, is goed voor de luchtwegen en helpt tegen zweetoksels. Wat wil een mens nog meer. Volgens mij verklap ik een beetje mijn enthousiasme voor de raap. Ook verklap ik alvast dat er een receptje in de tas wordt verstopt.

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: knolselderij, rode kool, witlof, wortels, veldsla, raapjes
2 persoonspakket: knolselderij, rode kool, witlof, prei, veldsla, raapjes
Gezinspakket: knolselderij, rode kool, witlof, wortels, veldsla, raapjes
Uitbreiding label: champ wit, cherrytrostomaat
Fruit: appels, peren, manderijn, banaan

 

Wederom een fijne week, kookze, verwonderze en vooral: geniet!

Dave, Claire & Team Guit

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading