Bericht van het land en pakketsamenstelling week 40

Lieve abonnee & lezer,

Bij de Guit zijn we dol op raadsels en andere spelvormen. Echter krijgen we het tassenmysterie niet opgelost. We komen om de week, telkens weer,  1p en 1p+ tassen tekortkomen. Willen jullie alsje-alsjeblieft de tassen niet op sparen, maar gelijk weer inleveren, zodat wij niet allerlei creatieve oplossingen hoeven bedenken. Bij voorbaat, wederom, veel dank!

Dat we graag creatieve oplossingen zoeken blijkt (zie foto). De paksoi staat weelderig te groeien tussen de bospeen. We hadden bij de planting ruimte te kort en de peen kwam niet regelmatig op zodat er gaten ontstonden, dus besloten eens lekker buiten de lijntjes te kleuren. Love it! Telkens wanneer ik langs loop, verschijnt er een grote grijns op mijn gezicht. Een eigenzinnige grijns, die verklapt hoe we van dit vak houden. Een grijns die verklapt dat we diep vertrouwen op ons gevoel en intuïtie , op een goed resultaat. En wat blijkt? De paksoi is hier echt groter dan op andere plekken. Een verklaring is overbodig.

De Indian Summer blijft maar voortduren. De natuur wil loslaten en tegelijkertijd vasthouden. Maar de verkleuring van bladeren, en uiteindelijk het vallen, gebeurt hoe dan ook. Een kwestie van de juiste timing. Alsof een hogere kracht van tevoren een dealtje heeft gemaakt. Er bestaat in de natuur geen toeval. Bij ons ook niet trouwens. Het is al gewoon in alles geschreven.

Afgelopen vrijdag plantten we de eerste veldsla in de kas. Er ontstond een besef dat het begin van het binnen-seizoen weer op de deur klopte. Een besef dat we weer knielend elke week mogen snijden tijdens koude winterochtenden. Ik voel de tenen alweer tintelen. Daarnaast het besef dat we weer steeds meer in onszelf mogen gaan (terug)keren. Maar het blijft vooralsnog bij een besef. Lekker peuh.

Geniet met ons mee, van de heerlijke nazomer.
Tot de volgende. Een mooie week.

Dave & Team Guit

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: pompoen, prei, sperziebonen, paprika, was/bospeen,
2 persoonspakket: bietjes, koolrabi, paksoi, courgette, sla, witlof
Gezinspakket: bietjes, prei, paksoi, paprika, rode kool, spitskool
Uitbreiding label: champignon, selderij/raapsteel
Fruit: appel, peer, druiven, mandarijn

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading