Bericht van het land en pakketsamenstelling week 40

Beste abonnee,

Wat was het heerlijk om afgelopen zaterdag mensen rond te leiden door te tuin! Ik merkte door te vertellen over het hoe waarom van de boomstroken dat ik nog meer besefte hoeveel rijker de tuin is geworden en wij eigenlijk ook. De Guit is nog meer een samen gedragen plek geworden. Dat kun je van te voren niet bedenken en al helemaal niet uitrekenen!

Het weer was prachtig, zonnig zelfs en het erf stond vol met mensen. De winkel stroomde vol.  Omdat er steeds mensen bleven komen hebben we zelfs nog een 3e rondleiding gegeven. Een dag om dankbaar voor te zijn!

Het is echt oogsttijd. Er staat zoveel op het land en de regen wordt gretig opgenomen door de bodem, wat een zegen die regen! Deze foto van de rode kool is een primeur. Gewoon rode kool zou je zeggen, maar wij telen zelden rode kool en vaak is hij piepklein of er komt helemaal niets. Dit jaar hadden we weer rode koolplantgoed, eigenlijk door een foutje in de planning, maar toch maar geplant. En ze zijn prachtig geworden, kijk hoe mooi ze glanzen, dat waslaagje wat er op zit, de prachtige kleur. Die grote bladeren in een krans er omheen, die stroming in de nerven. Ik kan van steeds meer groenten lyrisch worden en dan heb ik het nog niet eens over de smaak. Ook bijvoorbeeld de radicchio. Net een schilderij! Maak hem klaar rauw met augurkjes en rozijntjes en een appel.

Woensdag weer een tas vol schoonheden, het is soms wat veel door de grote oogst. Geleidelijk aan zal de hoeveelheid wel wat afnemen.

groeten Pieter en Julia

pakketsamenstelling

1 Persoons: spinazie, venkel, courgette, sperziebonen, radicchio,
2 Persoons: spinazie, tomaten, paksoi, waspeen, sla, groenselderij,
Gezinspakket : spinazie, venkel, courgette, waspeen, sla, groenselderij,
Uitbreiding label: knoflook, rode paprika,
Fruit: alkmene en delcorf/elstar, peren, mango , bananen,

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading