Bericht van het land en pakketsamenstelling week 42

Beste abonnee,

Op de foto laadt Pieter de voorraadbak met rode kolen uit de auto, geleverd door Thedingsweert. Grote maar hele mooie kolen. Ik vond ze zo mooi dat ik er een foto van heb gemaakt en het was heerlijk om ze uit de kist te rapen en in de tassen te doen. Kim heeft zich een breuk gesjouwd want met de pompoen erbij waren de tassen zwaar. Hopelijk eten jullie er twee keer van want zo groot waren de meeste wel, en wat heerlijk is rode kool. Bedenk ook hoe gezond hij is, een heuse superfood! Heb je nog wat liggen? rasp rauw en heel fijn en meng met appel, nootjes en een smeuïg sausje met mosterd. Voor kinderen juist wat zoeter met mandarijn of sinaasappel gekruid met gemalen komijn of kummel of anijs. Weergaloos lekker!

vandaag hebben we tuinbonen gezaaid. als je nu zaait, en alles gaat goed…geen muizenvraat, schimmel e.d., dan oogst je in het voorjaar extra vroeg. Dat is wel een sport. De planten kunnen behoorlijke vorst hebben. Het kiemt makkelijk met dit weer dus we zullen zien!

Deze week toch de keuze gemaakt om boerenkool in het pakket te doen. We hebben een nachtvorst gehad, het blad van de bataat is vergaan, dat bewijst het maar het zal niet voldoende zijn om de boerenkool wat zoeter te maken, maar lekker is hij al, ik heb het persoonlijk geproefd.

Tomaten zullen we voor het laatst hebben verwacht ik, uit Oirschot, evenals de paprika.

De oogst neemt af. De laatste gewassen worden gerooid, binnenkort de bataat. Een klein kansje dat er nog bonen komen. Als het zacht blijft en niet te nat, want dan schimmelt het weg.  Maar er komt ook nieuwe oogst aan zoals de veldsla en natuurlijk de boerenkool. We blijven er nog lang van genieten.

groeten Julia, Pieter en het team.

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: groenlof, courgette, broccoli, tomaten, koolrabi
2 persoonspakket: andijvie, winterwortels, broccoli, tomaten, boerenkool, prei
Gezinspakket: groenlof, knolselerij, broccoli, tomaten, boerenkool, komkommer
Uitbreiding label: paprika, gember koolrabi
Fruit: appels, peren, sinaasappel, druiven

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading