Bericht van het land en pakketsamenstelling week 42

Lieve abonnee,

Afgelopen vrijdag mochten de eerste bataten de grond uit. Wat hebben we hier naar uitgekeken. En kilo’s! Vele malen beter dan het jaar ervoor. Wat gelijk is gebleven, zijn de diverse vormen. Er is er wederom niet één hetzelfde. Pieter laat graag zien hoe ze geoogst mogen worden. Trotse tros-bataat.

De eerste nachtvorst is zowaar ook een feit. Dus (blad)boerenkool deze week! Extra, éxtra lekker omdat het de eerste is. We oogsten haar niet meteen als gehele stronk. Zo kunnen we meerdere malen boerenkool aanbieden. Én, niet te vergeten: de eerste veldsla van dit jaar! Er gaat nog veel volgen.

Ondertussen op de Guit klopt er af en toe een boomklever tegen het winkelraam. Wat wil het ons vertellen? Worden de laatste druiven door de merels weggepikt en worden de walnoten uitgebreid opgepeuzeld en verstopt door de eekhoorns. Af en toe laat hij zich zien en dan zijn we hier weer verwonderd. De herfst valt nu echt in en wat is het mooi. De kachel en onze fysieke inspanningen mogen ons weer als vanouds verwarmen. Even omschakelen, ademhalen, stilstaan, genieten en vrolijk een nieuwe fase tegemoet.

Afsluiten deze week doe ik graag door te zeggen dat wij nog steeds elke week dankbaar zijn met jullie als abonnee en dat we jullie mogen voorzien van échte groenten zoals ze bedoeld zijn.

Dank dank dank. Mooie (herfstvakantie)week en graag tot de volgende.

Groet Dave & Team Guit

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: boerenkool (blad), koolrabi, andijvie, bataat, veldsla,
2 persoonspakket: boerenkool (blad), winterwortel, spitskool, radicchio, bataat, veldsla
Gezinspakket: boerenkool (blad), bosbiet, paksoi, radicchio, bataat, veldsla
Uitbreiding label: komkommer, radijs
Fruit: Elstar/Golden Delicious, Doyenne du Comice, mandarijn, cactusvijg

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading