bericht van het land en pakketsamenstelling week 43

Welkom op de Guit a.s. zaterdag 30 oktober.

Om 10 uur geven we een rondleiding. Iedereen is van harte welkom! Laat even weten via de mail als je komt dan weten we hoeveel koffie en thee we moeten zetten. We verheugen ons de tuin aan jullie te laten zien!

Op de foto zie je de oogst van de bataat of zoete aardappel. Deze is eerst met een machine ‘gelicht’ we hoeven ze dus niet helemaal uit te graven. Voor de derde seizoen telen we bataat. Dit jaar valt de oogst erg tegen. De bataat, van oorsprong een tropisch gewas, heeft waarschijnlijk moeite met de koelere zomer… Ik denk dat we hoogstens voor 1x week voldoende hebben in de tassen. Helaas helaas. Dat weegt zeker niet op tegen al het werk wat we er in hebben gedaan. Dus extra genieten dan maar voor dit schaarse genot.  We doen ook de kleiner gebleven bataat in de tas . We hebben ontdekt dat de dunne wortels ingesmeerd met olie op de bakplaat een gemakkelijke en smakelijke manier is om ook de wortelstokken die veel te dun gebleven zijn te kunnen gebruiken.

We zullen misschien nog wel bataat in gaan kopen in de loop van het najaar. Dus het komt nog wel vaker in het pakket.

Deze week ook palmkool, een aanvankelijk onbekend maar inmiddels terecht bezongen groente, zeker niet zo precair als bataat! Hoewel hij niet veel vorst kan hebben. Op onze site vind je meerdere recepten.

Voor de groenlof en de radicchio komt een recept in de tas. Voor beide recepten kun je zowel groenlof als radicchio gebruiken.

 

Groeten Pieter en Julia en het team

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: snijbiet, prei, paksoi, radicchio, palmkool
2 persoonspakket: bataat, prei, groenlof, waspeen, palmkool, knolselderij
Gezinspakket: bataat, prei, paksoi, radicchio, palmkool, knolselderij
Uitbreiding label: venkel, komkommer
Fruit: elstar santana notaris, peren, druiven, sinaasappels

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading