bericht van het land en pakketsamenstelling week 44

op de foto zie je palmkool, zoals je ziet terecht vernoemd naar de palm. We vinden het een prachtige aanwinst in het assortiment en hopelijk jullie ook!  Deze week zit hij in het gezinspakket.

Beste abonnee,

We kopen de laatste aubergines van dit seizoen bij Oirschot Organics, onze collega. Spruiten kopen we ook in want spruiten doen het slecht op deze grond, er zijn teveel problemen. De tuin staat nog steeds vol met groenten maar er komt niets meer bij. Alleen in de kas zullen we nog 2x veldsla planten om in de winter ook een heerlijke bladsla te kunnen leveren, naast de winterpostelein. Dus geleidelijk aan zullen we in de loop van de maanden meer gaan inkopen bij collega’s en groothandel. Op onze zandgrond telen we geen witte en rode kool of knolselderij en ook geen winterpeen. Witlof kopen we bij een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is.

We hebben nog pompoen en aardappels in de bewaring en verder voorlopig op het land nog wortels, pastinaak, bietjes, zoete bataat en groenlof en andijvie. Verder venkel, radicchio, snijbiet, peterselie en selderij, chinese kool, savooie kool, palmkool, boerenkool en spitskool. Dus nog heel veel!

We kopen normaal regelmatig bloemkool en broccoli in maar vooral bloemkool is bijna niet te verkrijgen. We blijven het proberen.

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: spruiten, waspeen, andijvie, chinese kool, veldsla
2 Persoons: spruiten, venkel of courgette, prei, spitskool, veldsla, aubergine,
Gezinspakket : spruiten, waspeen, prei, palmkool, veldsla, aubergine,
Uitbreiding label: uien, champignons,
Fruit: elstar en cox, druiven, mandarijnen, bananen,

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading