Bericht van het land en pakketsamenstelling week 44

Beste abonnee, voor een aantal gewassen was het een moeilijke zomer, onder andere voor wortels en prei. De prei van deze week komt van onze collega’s van het Aailand. Zij hebben mooie zavelgrond waar prei van houd, die is daar lekker doorgegroeid.  We zijn blij dat we prei van hen kunnen kopen, dan weten we dat de kwaliteit goed is en vers! Onze prei is nog te klein om te oogsten. Maar deze week wel waspeen van de Guit! Heerlijke knapperige worteltjes. Op de foto zijn we ze aan het wassen met de bezem.

Er zit ook weer groenlof (groenlove) of radicchio in de tas, dat gebeurt ongeveer 2 x per jaar. Voor sommigen een straf en anderen verheugen zich er op. Daaronder reken ik mezelf ook. Samen met Radicchio een van de lekkerste groenten die er is.

Je kunt de bladeren afpellen dan kun je makkelijk 2 weken doen met zo’n reus van een krop. Het blad is droger dan andijvie en daardoor heel goed houdbaar.  Blad fijn snijden. Eet  je het rauw maak het dan  zoetzuur klaar. Met grapefruit sinaasappel of appel, augurk. Voor kinderen zoeter. Maar ook bataat uit de oven erop is heerlijk. Lekker frisse vinaigrette erdoor, even laten intrekken. Maar wat ook heel lekker is en waardoor de groente minder bitter wordt,  is als warme salade klaarmaken. De in smalle repen gesneden groente héél even stomen of blancheren. Uit laten lekken en klaarmaken als salade met vinaigrette . Wat nog lekkerder is als je er ook een warme saus over doet van gebakken ui en bijvoorbeeld wat tomatenpuree en peper. Korianderzaad erbij of groene kruiden. Onweerstaanbaar. Maak maar veel want het is zo op. En veel is makkelijk want de kroppen hebben absurde afmetingen. Varieer vrijelijk met de smaken en consistentie. Beetje grof zout er over, croutons, noten, oh wat een zalige groente!

Eet smakelijk!

 

Groeten Julia en het team

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: knolselderij, zoete bataat, prei, radicchio, veldsla,
2 persoonspakket: spitskool, waspeen, prei, groenlove, veldsla, palmkool
Gezinspakket: knolselderij, zoete bataat, prei, groenlove, veldsla, palmkool
Uitbreiding label: aubergine, portobello
Fruit: Elstar/Santana, Conference, Grapefruit, Kiwi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading