bericht van het land en pakketsamenstelling week 45

bevroren sperziebonen

Beste abonnee,

We hebben een serieuze nachtvorst gehad. De sperziebonen, die we gelukkig al hadden geplukt, zijn bevroren, zelfs de stokbonen in de kas zijn bevroren. Zie bovenstaande foto. Ook de courgetteplanten zijn al bijna compost geworden, daar oogsten we niets meer van. Het seizoen loopt echt af. Naast de bonen zie je groenbemester, in dit geval Japanse haver. Zo blijft de bodem de hele winter bedekt en begroeid, een goede start volgend jaar met een levendige bodem vol wormen, goede schimmels bacteriën enz!

Deze week gaan de laatste groene of savooiekolen in het pakket. Die kunnen meer vorst echt niet hebben. De groenlof heeft bezoek gehad van de reeën, hier en daar is een hap uit de malse koppen genomen! Omdat het zonde is om  ze weg te gooien doen we ze toch in het pakket, het heeft ook iets romantisch hopen we …. Groenlof kun je lang bewaren en omdat de kroppen vaak erg groot zijn kun je er verschillende gerechten van maken. Rauw kun je het klaarmaken als radicchio. Erg  smakelijk! Op de receptenpagina staat een recept. We hebben nog veel andijvie op het land, die moet ook opgegeten worden want anders doen anderen dat. zoals de reeën of de slakken. Dus deze week weer andijvie in het pakket. Nog even genieten van het laatste groen dat direkt van het land komt.

En eindelijk weer spruiten. Dit jaar hebben we ze zelf niet. We kopen ze in bij de bio groothandel.

Op onze receptenpagina van de website staan recepten van spruiten op z’n Japans, palmkool, radicchio en een zee aan heerlijke groenlofrecepten!

pakket van deze week:

1 Persoons: radicchio rosso, groene kool, venkel, groenlof, spruiten,
2 Persoons: andijvie, groene kool, bloemkool, tomaten, spruiten, rode paprika,
Gezinspakket : veldsla, palmkool (cavalo nero), venkel, groenlof, spruiten, rode paprika,
Uitbreiding label: courgette, champignons, avokado,
Fruit: elstar en cox, cherymoya, sinaasappel, mandarijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading