bericht van het land en pakketsamenstelling week 46

Beste abonnee, we vonden in een hoekje van de tuin deze gigantische paksoi! 3 kg. Zoiets hebben we nog nooit gezien! We peuzelen hem langzaam op.

De laatste groenten die niet tegen veel kou kunnen worden nu geoogst. De vorst kan ieder moment  komen, ook al is het maar een flinke nachtvorst. We hebben al wel een beetje nachtvorst gehad, genoeg om het onkruid knopkruid te bevriezen, dat is ieder najaar weer een opluchting. Hoeven we dat niet meer te wieden! De groenlof kan een flinke knauw krijgen en dan zijn te toppen bruin, dat is zonde. Nu is hij nog prachtig. Pastinaak is bijna geoogst, hele lange diep wortelende wortels die je er met veel moeite uit krijgt. Alle zoete bataat is geoogst en de ik denk dat we morgen ook de laatste peterselie oogsten. Deze week wat meer winterpostelein in het pakket om hem als maaltijdgroente te kunnen gebruiken. We hebben er erg veel van. Er zitten bloemetjes in maar die kun je gewoon eten. Op onze receptenpagina staan recepten.

Overal waar de de laatste groenten oogsten, zaaien we japanse haver, een groenbemester. Zoveel mogelijk grond proberen we zo  begroeid te houden, dat is het beste voor de bodem. De  groenbemester heeft profijt van de warmte. Hij groeit lekker door.

 

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: winterpostelein, palmkool, groenlof, knolselderij, venkel
2 Persoons: veldsla of postelein, groene kool, prei, knolselderij, bloemkool, groenlof,
Gezinspakket : winterpostelein, rode kool, prei, knolselderij, bloemkool, groenlof,
Uitbreiding label: champignons, peterselie of selderij,
Fruit: elstar , mandarijnen, Doyenne de comice, grapefruit,

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading