Bericht van het land en pakketsamenstelling week 46

Beste abonnee,

Zoals beloofd hebben we heerlijke zonnige dagen achter de rug. Dat maakte deze ochtend dat het behoorlijk koud is geweest met hier en daar vorst op de gewassen. Een fraai gezicht. Het grote voordeel is dan dat onkruid knopkruid het loodje legt en ons daarmee wat rust bezorgd de komende tijd. Het andere voordeel van koud weer is dat we gezellig bij de kachel, onder het genot een kopje thee, de vingers op kunnen warmen. Tijdens deze breaks wordt er altijd veel besproken. Zo werd er bijvoorbeeld even stilgestaan bij het afronden van Pieter zijn veredelingscursus. Helemaal trots zijn we! Andere momenten krijgen we wijze lessen over het universum. Welke planeet waar wanneer precies staat, de maanenergieën, de wel of niet krachtige groeidagen, of het volgens Maria Thun een stippeltjesdag is (tegenwoordig een grijze dag) en dat allemaal onder het genot van een lekker stukje taart of cake.

Want wij worden bijna elke maandag, op verantwoorde wijze, getrakteerd op iets lekkers. Dit lekkers hebben we afgelopen zaterdag gedeeld met klanten in de winkel. Er is ontzettend leuk gereageerd; het was een succes. Net zoals de bietjes actie. Ze zijn ontdekt en worden opgehaald.
Afgelopen week spotte ik allerlei dieren. Deze week was dat niet anders. Alleen dit elke week melden, is ook zo wat. Toch spotte ik deze week iets bijzonders op het land. Er was zowaar een collega gras aan het knippen met een schaar, gras aan het knippen voor haar cavia. Als dát geen liefde meer is!

Zo ver gaat het misschien ook wel met de liefde voor de gewassen. Tijdens de oogst van de groenlof was er ineens zo’n intense bewondering voor de groei van deze pracht-groente. Hoe hij (of zij) het voor elkaar krijgt telkens een enorm blad te vormen om deze vervolgens om de ander heen te vouwen. Simpelweg ongelooflijk. Ik ben verwonderd.
Maar wat kun je nou eigenlijk met deze enorme, licht bittere, slasoort? Natuurlijk kun je zij (of hij) gekookt worden. Maar kleine hoeveelheden bijvoorbeeld mengen door andere sla gaat prima. Groenlof, net als radicchio, is goed houdbaar in de koelkast, vooral wanneer deze omwikkeld is in een vochtige doek.

Op de foto snijbiet! Wat is het leuk om er voor te zorgen dat iedereen een soort van regenboog in zijn bosje terug kan vinden.

Veel plezier deze week met de vele creatieve en kleurrijke keukencreaties, mooie avond en tot de volgende!

Groet,
Dave en het totale Guitige team.

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: veldsla, witte kool, andijvie, bietjes, spruiten, tomaten
2 persoonspakket: veldsla, prei, snijbiet, winterwortel, spruiten, tomaten
Gezinspakket: veldsla, groenlof, snijbiet, bietjes, spruiten, tomaten
Uitbreiding label: paprika, radicchio/venkel
Fruit: appels, peren, mandarijnen, bananen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading