Bericht van het land en pakketsamenstelling week 48

Beste abonnee,

Nu de Sint weer in het land is en hij allerlei kinderwensen in vervulling laat gaan, laten wij hier zelf onze wensen in vervulling gaan.

We zijn volop aan het creëren op de tuinderij. Nu er steeds meer rust ontstaat, ontstaat er meer ruimte om alvast te denken aan het volgende teeltseizoen. Er is bijvoorbeeld al enige tijd de wens om een composttoilet te bouwen, zodat we efficiënter met de kostbare tijd om kunnen gaan. De bouw ervan wordt gedaan door twee enthousiaste vrijwilligers. Er wordt niets (behalve de dakplaten) aangeschaft. Bouwen met scratch en natuurlijke materialen is een bevredigend proces.

Een andere wens die in vervulling gaat, is er eentje om vanuit het hart van het bedrijf (de plek waar de tassen afgehaald worden, waar gepauzeerd wordt en waar de ingang van de winkel is) meer zichtlijnen te realiseren naar de tuin. Er is reeds flink riet weggehaald en twee wilgen zijn geknot. Eén geknotte wilg krijgt een nieuwe functie. Wellicht een meditatieplek, een spot om te dichten, bezinning, een hangplek voor de reiger of misschien gooien we er zelf eens een hengeltje uit. Uiteindelijk als de wilgen weer zijn uitgelopen, zal het een knus holletje aan het water zijn.

De overige wilgentenen (geen echte tenen, maar takken) zijn door Pieter bij de boomstroken geplaatst, om zo de opzichtige waterreservoirs te camoufleren. De reservoirs zijn aangeschaft om de behoeftige boomstroken met druppelbevloeiing te gaan bewateren. Dit is, na een reeks droge zomers, zeker de moeite waard om er nu energie in te steken.

Al deze wensen zijn zowaar in vervulling gegaan, al zijn we nog steeds aan het bouwen en aan het creëren. Want zo’n composttoilet bijvoorbeeld verdient alle aandacht en krijgt dus uiteraard een hartje in de deur.

Er is ook ruimte geweest om aan een inspiratiewandeling van Maja Kooijstra over het landgoed deel te nemen. Het thema was de waterhuishouding, met de nadruk op energetische waarde ervan. Reuze interessant! Voor meer info over haar: Bomen.org | Bomen, mensen en hun onderlinge relatie

Tot slot willen we je nog wijzen op een leuke activiteit bij Tuinderij de Es waar ze aanstaande dinsdag (29 november), in samenwerking met Voedsel Anders, de film ‘To Which We Belong‘ vertonen. Het is een mooie film over boeren in harmonie met de aarde en bodem. Tickets zijn hier verkrijgbaar, met de kortingscode 121212 is de toegang gratis.

Gelukkig hebben we naast al dat creëren wel gewoon netjes de tassen weten te vullen!

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: winterpostelein, palmkool, pompoen, pastinaak, witlof, bietjes
2 persoonspakket: veldsla, palmkool, pompoen, bataat, witlof, bietjes
Gezinspakket: winterpostelein, palmkool, pompoen, pastinaak, witlof, bietjes
Uitbreiding label: champignons, uien
Fruit: appels, mandarijnen, kiwi, bananen

Een mooie avond, mooie week en dan zijn wij er volgende week weer!

Dave & Team Guit

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading