Bericht van het land en pakketsamenstelling week 5

Beste abonnee

Er hangt iets nieuws in de lucht! Krokusjes laten dat zien, ook het bleke zonlicht dat al weer uitbreidt, iets van een aardegeur is af en toe te bespeuren. Meteen kriebelt het. Een ingekruld gevoel waarvan ik me niet eens zo bewust was laat me los. De blik vooruit! daadkracht!

Land wat nog nat is houd ons tegen, nog even geduld. Een plaatje wat ik nog niet had laten zien toen met de kerst het water ineens met sprongen steeg zoals nooit eerder.

Zo stond driekwart van de tuin in het water! Het is nu weggezakt, maar de bodem is nog niet stevig. Het is heel belangrijk om nu voorzichtig te zijn. Berijden met de trekker kan de onderste laag verdichtten en dat komt niet zo makkelijk meer goed.  Geduld.

Genoeg klussen nog te doen. We konden vanwege het hoge water niets aan de heining doen. Die moet gerepareerd. Jaarlijks onderhoud.

De bessen snoeien in de boomstroken, onkruid daar weghalen, nieuwe uitdaging met oprukkende bramen, sleedoorn en zelfs kleefkruid. Zoeken naar woekerende gewassen die voor ons de strijd aangaan en dit deels stekelige gajes wegdrukt. Dan hoeven wij niet te wieden of te maaien!

Groeten Julia en het team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: witlof, wortels, zoete bataat, groenselderij, rucola, palmkool/boerenkool
2 persoonspakket: witlof, prei, zoete bataat, groenselderij, rucola, spitskool
Gezinspakket: witlof, wortels, zoete bataat, groenselderij, rucola, spitskool
Uitbreiding label: avocado, cherrytomaat
Fruit: Elstar/Maribelle, Conference, mandarijnen, kiwi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading