bericht van het land en pakketsamenstelling week 5

Beste abonnee

We hebben niet veel meer op het land staan, deze week veldsla uit de kas. Hier zie je dat er geoogst wordt, een foto van twee jaar geleden, we gaan morgenochtend pas oogsten en gelukkig zit er nieuw folie op de kas!

We kopen nu in de wintertijd  bijna alles bij de bio groothandel of bij collega’s in de buurt. Zo komt de witlof (klasse 2) van de Zonnenberg uit het dorp Zeeland.

We zijn de schuur aan het opruimen en zo efficiënt mogelijk aan het inrichten, we kunnen iedere centimeter gebruiken!  Binnenkort pakken we het teeltplan aan, kijken wat we nog toe kunnen voegen of misschien een gewas wat we niet meer willen telen. Aan de hand van een detailleerde plattegrond van de tuin bepalen we wat waar gezaaid en geplant gaat worden. Ook daar gaan we zo efficiënt mogelijk om met de ruimte en proberen we zoveel mogelijk groenbemesters te zaaien. Dat is altijd heerlijk om te doen, de hele tuin al voor je zien. Dan gaat het weer kriebelen, ieder vogeltje wat je hoort zingen lijkt een roep om te gaan zaaien maar we moeten toch nog even geduld hebben. Het meeste zaad ligt al klaar in de kast. En het plantgoed is besteld.

groeten Pieter en Julia en het team.

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: chinese kool, bataat, witlof, andijvie, prei
2 persoonspakket: chinese kool, bataat, witlof, andijvie, prei, veldsla
Gezinspakket: waspeen, bataat, witlof, andijvie, prei, veldsla
Uitbreiding label: bleekselderij, gember
Fruit: elstar /santana, conference, grapefruit, kiwis

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading