bericht van het land en pakketsamenstelling week 51

Beste abonnee

Deze week zetten we het laatste pakket van dit jaar klaar! Daarna leveren we 2 weken niet. Op 8 januari beginnen we weer met frisse moed. We kijken terug op een bijzonder seizoen. Het begon droog, al in 2018 was er water tekort. November en december hebben het tekort echt aangevuld, ook de grondwaterstand is weer op peil. We beginnen weer te verlangen naar droge dagen. De gewassen hebben het heel verschillend gedaan, het was een matig bonen jaar. Zowel de tuinbonen als de sperziebonen hebben het slecht gehad. De laatste worteltjes zijn verbrand in de zon. Maar de zoete bataat en de pompoen hadden veel baat bij de warmte. We hadden maar een klein stukje zoete bataat gezet maar de opbrengst was prima! Dat is een groot voordeel van veel verschillende teelten, je spreid het risico. Zo is ieder jaar ondanks tegenslagen toch weer goed.  Op de foto zie je Pieter en Claire wortelpeterselie loof snijden. De wortelpeterselie, een heerlijke wortel voor in de soep, is veel te kort gebleven maar het loof blijkt ook heerlijk te zijn. En de ondergaande zon maakt het winterse plaatje af.

Hartelijk bedankt voor jullie trouw als klant! We hopen dat jullie hebben genoten van onze groenten. We kijken nu al weer uit naar het nieuwe seizoen want we hebben weer volop nieuwe ideeen!

De komende zaterdagen, dus ook de zaterdag voor kerst blijft onze winkel gewoon open van 9.30 tot 14 uur. We verwachten jullie!

Tot ziens!

groeten Pieter, Julia, Claire, Matthijs en Kim

inhoud pakket van deze week:
1 Persoons: spruiten, prei, koolrabi, pompoen, venkel, uitbreiding,
2 Persoons: spruiten, prei, waspeen, pompoen, venkel, veldsla of postelein,
Gezinspakket : spruiten, prei, veldsla of postelein, pompoen, venkel, koolrabi,
Uitbreiding label: stoofpeertjes, rode uien
Fruit: elstar en pinova, conference, kakifruit, bananen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading